Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Projev Gabriely Kalábkové na demonstraci 5.4.2009

10.4.2009 - Gabriela Kalábková

Jako host vystoupila na demonstraci i poslankyně ČSSD Ing. Gabriela Kalábková, zástupkyně části parlamentní opozice proti radaru  


                 •          •          •


Díky, krásné odpoledne vám všem,

nejsem teď v úplně jednoduché situaci, protože mí předřečníci skoro všechno podstatné už řekli, ale přesto si myslím, že jedna velmi důležitá věc by tady zaznít ještě měla.

Za mnou v posledních týdnech chodí řada občanů a oni mají pocit, že debaty ohledně radarové základny pomalu ale jistě utichli. A oni se mě chodí ptát: nevykašlali jste se na nás, nezměnili jste názor!?

Já bych tady chtěla tento mítink využít k tomu, abych řekla za svojí stranu: nevykašlali a nezměnili.

My jsme chtěli hlasovat o radarových smlouvách, které před několika málo týdny byly na projednávání poslanecké sněmovny zařazeny. Chtěli jsme hlasovat a chtěli jsme je jednou provždy shodit ze stolu a říct: radar u nás nebude.

Hlasy jsme na to asi měli, evidentně ano, protože poslanci vládní koalice dělali všechno pro to, aby se projednávat nezačaly a bohužel jasné ne poslanecká sněmovna neřekla. Smlouvy leží v šuplíku.

Ale přesto vás chci ujistit, my nebudeme podporovat výstavbu radarové základny na území České republiky a chtěla bych vám poděkovat všem za tu několikaletou podporu, kterou nám dáváte.

Díky

 


« zpět
Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press