Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...

Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Tisková zpráva Iniciativy Ne základnám

2.12.2009

Iniciativa Ne základnám odeslala otevřený dopis premiéru Fischerovi

V pondělí 30. listopadu odeslala Iniciativa Ne základnám otevřený dopis premiéru Janu Fischerovi. V textu dopisu, který je v plném znění přílohou této tiskové zprávy, ho seznámila se svým názorem na pokračující jednání, které vedou členové jeho vlády o umístění nějakého komponentu protiraketové obrany na území České republiky.

Ve svém dopise Iniciativa Ne základnám žádá premiéra, aby jeho vláda:

• nevedla jednání, jejichž důsledkem bude masivní navyšování množství zbraňových systémů na našem území;
  • nepodílela se na politice vytváření umělých hrozeb, která vede ke zbytečným konfrontacím ztěžujícím konstruktivní řešení problémů a globální spolupráci;
  • zdržela se veškerého počínání, které v nás, občanech, budí oprávněné pochyby o tom, zda náš zájem je při rozhodování vlády prioritou, a které nevyhnutně vedou k otázce: „Je snad někdo, kdo má před námi občany přednost?“

Iniciativa Ne základnám tak pokračuje ve své práci proti umístění cizích vojenských zařízení na území České republiky.

Iniciativa Ne základnám vznikla v červenci 2006 a v současné době ji podporuje na šest desítek organizací. Cílem Iniciativy je nenásilnou formou bojovat proti umístění jakékoli cizí vojenské základny či zařízení na území ČR. Iniciativa průběžně publikuje informace týkající se tohoto tématu na webových stránkách www.NeZakladnam.cz.

Jan Májíček, tel. 604 357 215, email: jan.majicek@gmail.com

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?