Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Dopis zákonodárcům, ,, Kdo umožňuje válečné zločiny!" Praha 1.2.2017

6.2.2017 - Iniciativa Ne základnám
Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče,

jako část veřejnosti nemáme jinou možnost, než se vyjádřit k činnosti zákonodárného sboru, jeho snahy změnit čl.43 Ústavy ČR, pokud nechceme svým mlčením na sobě nechat spoluzodpovědnost z dopadu Vašeho rozhodnutí. 

Dovolili jsme si ověřit, zda většina z Vás má vědomosti o tom, o čem hlasujete. Chápeme, že množství projednávaných zákonů z několika desítek oblastí Vám nedává možnost se s obsahem sněmovních tisků podrobně seznamovat. Hlasujete na základě důvěry v poslanecký klub, stranických představitelů, podle svého nejlepšího svědomí a vědomí.

Na změnu Ústavy ČR článek 43.nelze pohlížet jako na pozměňovací návrh k zákonu. Vaše hlasování by mělo být opřeno o informace nejen předkladatele, ale i názor veřejnosti, voličů.
  
Dovolujeme si Vám připomenout, že během dvou dnů se na 500 občanů odmítavě vyjádřilo k Summitu NATO Varšava 2016 na základě výzvy ,,Pokyn do Varšavy", která byla adresována naší iniciativou politické reprezentaci. V únoru budeme do Sněmovny předávat petici s 10 000 podpisy na petici Za mírovou politiku.

Vážená paní poslankyně, vážený pane poslanče,
chceme tím sdělit, společnost se škrtnout nedá a věříme, že svojí úroveň nebudete snižovat akceptováním vymyšlených důvodů předkladatelů změny čl.43 Ústavy, kdy obranný charakter Armády České republiky je měněn na nástroj možné válečné agrese. O válce se mluví jako o hotové věci, o míru se mlčí. 

Znovu se na Vás obracíme s výzvou, veřejnost není hloupá, chce vědět, o čem bez ní chcete hlasovat, vyřaďte sněmovní tisk č. 956 z 54.schůze Poslanecké sněmovny ČR.

za Iniciativu Ne základnám
Eva Novotná, mluvčí

« zpět
Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press