Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Uloupené Kosovo 17.2.2019

17.2.2019 - Iniciativa Ne základnám

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

K tomu, aby naše budoucnost byla bez střetů, nenávisti a válek je třeba, abychom se poučili z takových událostí jakou byla ta, kvůli níž se tady každoročně setkáváme (uznání Kosova)

Poučit bychom se měli zejména z toho, jak se dá pod smyšlenými důvody rozpoutat válečný konflikt, jak lze vnést nenávist mezi vedle sebe žijící národy, jak lze učinit zemi ekonomicky závislou, a její představitele mít za poslušné loutky.

Na zločinech se nepodílejí bezejmenné subjekty. Jsou to vlády, jsou to zákonodárci, jsou to ti které si volíme, financujeme a měli bychom chtít aby zodpovídali za svá rozhodnutí. Nejen za ta rozhodnutí, ale i za oběti, ke kterým (na základě jejich rozhodnutí) došlo.

Pokud vláda a zákonodárci nemají od lidí mandát, pro zapojení České republiky do válečných konfliktů (vedených mimo rezoluce RB OSN) jsou to války vlád a zákonodárců.

Začněme konečně chápat politiky jako ty, kteří vykonávají veřejnou službu kterou platí všichni občané. Jak by měli být hodnoceni a postihováni za škody? Není třeba změnit pravidla?


Vláda loutek, která uznala - Kosovo tvořila koalice ODS + KDU-ČSL + SZ

PRO hlasovali :

Mirek Topolánek, Karel Schwarzenberg, Alexandr Vondra,

Martin Bursík, Ivan Langer, Martin Říman, Tomáš Julínek,

Jiří Pospíšil, Ondřej Liška, Petr Gandalovič, Džamila Stehlíková.

Ostatní se zdrželi, proti nehlasoval nikdo.

Proti uznání nezávislosti Kosova se vyjádřili například prezident Václav Klaus, z politiků to byli Jiří Paroubek, Miloš Zeman, Miloslav Ransdorf. Z řad českých občanů se proti uznání Kosova zformovalo několik petičních výborů. Vláda České republiky (bez důvěry) přesto o uznání nezávislosti Kosova rozhodla, 21. května 2008Teplicích,

(Tehdejší prezident Václav Klaus dva dny po uznání Kosova Českou republikou přijal srbského velvyslance a ujistil ho, že „na vztazích Čechů k Srbům se nic nemění.)


Celá Vláda ČR 21. května 2008

Ing. Mirek Topolánek - předseda vlády České republiky

Ing. Miroslav Kalousek , Karel Schwarzenberg, RNDr. Alexandr Vondra, JUDr. Vlasta Parkanová, JUDr. Cyril Svoboda, RNDr. Petr Nečas, Jiří Čunek, RNDr. Martin Bursík, MUDr. Mgr. Ivan Langer, Ing. Martin Říman, MUDr. Tomáš Julínek , JUDr. Jiří Pospíšil, Mgr. Ondřej Liška,
Ing. Aleš Řebíček, Mgr. Petr Gandalovič, Mgr. Václav Jehlička, MUDr. Džamila Stehlíková



« zpět
Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press