Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Vážený pane Nováku,

Rostislav Adam, 1.11.2007
souhlasím, že se nelze vymlouvat na to, že to, či ono má své klady, nebo zápory, a že je nutno se podívat na celou věc jako celek. Nicméně, říkali někdo, že by člověk měl pracovat a pracovat ne pro zisk, ale z lásky k práci, pak nemohu jinak než souhlasit. Jen ještě k těm myšlenkám nacismu. Nikdo si je nedovolí obhajovat veřejně, ale kolik lidí se k nim ve skutečnosti, bohužel, hlásí. Navíc myšlenky a realita můžou být od sebe opravdu hodně vzdálené.
No, čísla jsou čísla. Ale když si o něčem máme udělat vlastní názor, tak bychom se měli zamyslet, proč se chceme rozhodnout tak, jak se rozhodnout chceme. Já osobně bych byl proti radaru, i kdyby Klvaňova čísla, nedej bože, byla ta správná, protože jdu za tím, co si myslím, že bych prosazovat měl.
Plně zohledňuji, že vy jste starší, mnohem víc. Vás už radar,či rakety, osobně si nejsem jistý, co že to vlastně nakonec bude, tolik neovlivní. Za to pro mne rozhodnutí o radaru, či raketách opravdu důležité, protože mne to bude provázet celý zbývající život, i když nevím, kolik že mi ho zbývá, podle nejhorších mých vizí je to asi 10 let, ale uvidíme.
Ještě bych Vám doporučil si přečíst knihu právě B.W.Alldisse: "Druhý ostrov doktora Moreaua". Pak možná pochopíte, oč ve skutečnosti jde. Přiznám, že je to dílko trochu dost tvrdé, ale autor píše opravdu věcně o problému válek. Války tu jsou, protože si myslíme, že není nic, co by nás přinutilo zamyslet se nad sebezáchovou.
Ještě se omlouvám, že jsem napsal, že komunismus má i své klady, i když tomu bohužel tak je. Mezi nesporně správné postoje totiž patří: 1)pracuj a měj svou práci rád
2)pacifismus(jak to bylo ve skutečnosti všichni víme)
Pokud jde o tyto 2 myšlenky, pak nemohu být proti. Ale proti jinejm být musím.

Ještě pár historických faktů. Nacismus ve větší míře vznikl jako protipól komunismu, ačkoliv jsou si opravdu dost blízko. Ani jedno z těch hnutí se mi nelíbí.
Zhlédnuto 1395 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press