Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Souhrn aneb pane Gregor, nejste Klvaňa?

Rostislav Adam, 12.12.2007

Článek reaguje na:
Martin Gregor - Souhrn

Vážený pane M. Gregore.
S vaším příspěvkem Souhrn souhlasím jen ve dvou věcech. Jednak, žádná země nemůže být ideální. A taky na Vás reagují inteligentní lidé. Tak trochu mi vrtá hlavou, jestli se náhodou nejmenujete Tomáš Klvaňa. Ne, dobře, je to jen vtip. Taky jsem si přečetl Vaše heslo, nebo co to vlastně máte. Je rozhodně dobrý mít dobrý vztah se Spojenými státy, ale nejsem si jistý, jestli k zlepšení cestování do USA přispěje jejich radar. A stojíme vůbec o to tam jezdit? Ano, možná je tokrásná země, přinejmenším zajímavá v něktrých částech. Ale stavět radar, který stejně nemá racionální účel?
Životní styl v USA je opravdu zvláštní, nejen, že bez auta se opravdu nikam jen tak nedostanete, možná po městě, ale i tak je to dost těžký. Připomíná se mi však jedna příhoda s jeněmi konkrétními lidmi, nějak kluk a holka okolo 16-20, přesně nevím. Porouchalo se jim auto a nevěděli, jak to řešit. Cesta po ulici pěšky jim připadala divná. Přesto nás požádali, jestli nás mohou následovat. Po několika metrech to vzdali, komické je, že mne tehdy bylo 10.
No, o radaru se nejedná násilně, tedy navenek. Ano, lidi jsou přesvědčováni, že radar vůbec nějaký smysl má. A co rok 1948. Tehdy nezačleňovalo násilně do východního bloku. Tehdy lidi vyšli do ulic na popud několika lidí. Stejně tak dnes jsou lidi přesvědčeni pod vlivem několika lidí, že radar nepřinese žádné problémy!!!! I když to tak úplně pravda jistě není, pokud by to byla jen z poloviny pravda, tak by to šlo.
Radar ovšem má vliv i na to, co zdánlivě s tím nesouvisí. Jak jistý můj Kolega říká, všechno souvisí se vším. Lidé, kteří demonstrují proti radaru k tomu mají všichni krom hlavního důvodu, zmírnění násilí ve světě i svůj vlastní důvod. Mne například záleží na životním prostředí, přátelech. Lituji Vás, jaký jste chudák, že Vám nezáleží na Vašich blízkých. Nepatřím to té skupiny jak vy říkáte 90% komunistů, zdrogovaných atd. Dokonce bych se odvážil tvrdit, že počet těchto lidí, kteří protestují proti základně, se blíží k 0 zprava.
Možná, že svět potřebuje kontrolu, ale nikoliv kontrolu jediným státem, ale kolektivní kontrolu všemi obyvateli naší planety, nebo alespoň lidí. A tady by se prostředky jistě našli. Ano, museli bychom se vzdát našich autíček, kterými každodenně jezdíme do práce, igelitových pytlíků, které se pro nás neustále vyrábí a my je pouze vyhazujeme, v lepším případě do tříděného odpadu. My lidé totiž neseme za naší zemi kolektivní zodpovědnost.

P.S. Vím, uvedený případ života v Americe je pouze o konkrétních lidech, nechci popírat, že život tam taky nemá svá plus a že se všichni tam chovají takto. Minulý článek se mi jaksi zkazil. Zkuste se zamyslet na problémem Globálních klimatických změn. Kdyby 7 miliard žilo jak my, tak by to vypadalo opravdu hrozně. Pane Martine Gregore, nebuďte Tomášem Klvaňou, Alexandrem Vondrou, Václavem Havlem, zmanipulovaným občanem, kývacím plišovým pejskem, zkuste projednou myslet!!!!
Zhlédnuto 1371 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press