Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Pane Gregore, máte chybu.

Vážený pane Gregore, máte chybu, a myslím, že nejen jednu. Z čeho to soudím? No, kdo popírá, že by ji měl, tak ji prostě mít musí. Házíte bezdomovce do jednoho pytle. A nejen bezdomovce, ale i jiné. Už tím, že jste přišel(na web) a váš první příspěvek byl: Jste chudáci. Aniž jste věděl, s kým se tady virtuálně setkáte.
Je hezký, že se chlubíte svými schopnosti. A co v praxi. Vzhledem k tomu, že se zabývám studiem životního prostředí, tak se pravděpodobně nekdy setkat budeme muset. Nevím, jestli jsem Vás někdy viděl, já totiž viděl tolik lidí. :-) Dokonce i ty, jejichž existenci popíráte, bezdomovce, kteří se snaží se sebou udělat. Ostatně se s nimi vídám poměrně často, viz NP.
Jak jsem přišel, že kvůli Vám je Země znečištěná, přelidněná a tak? Jednak nemyslím přímo jednoho konkrétního člověka. Myslím lidi vašeho druhu, i když vím, že nelze lidi házet do jednoho pytle. Váš styl je jezdit kde to dá autem, nemílím-li se. Nikdy jste ve své funkci nejel tramvají, metrem, nebo autobusem, protože je to pro Vás málo pohodlné. To přímo nevím, ale hádám. Nemáte problémy věci zaplatit, takže možná dost plýtváte prostředky, které na této planetě máme. O Vašem stylu života s milenkami se nebudu zmiňovat, pokud to nějak zasahuje, tak spíše okrajově. 7 miliard lidí by nemusela být pro naši planetu pohroma, kdybychom se nechovali tak, že vypouštíme zbytečné splodiny, třeba díky naším plechovým miláčům, či stále vzrůstající potřebě energie. Vemte si, že naše společnost spotřebuje neskutečné množství energie ve srovnání zeměmi jako je třeba Indie. Plýtváme zdroji. Já se snažím jít správným směrem, nebo alespoň se snažím pochopit, co se to vlastně děje.
Tak si zkuste něco z ochrany našeho prostředí. Nechte své auto doma a jeďte do práce tramvají. Třídíte odpadky. To je hezké, ale snažíte se minimalizovat odpad, například tím, že igelitové pytlíky od pečiva znovu vezmete do obchodu a zas je použijete na pečivo?
Nemyslel jsem, že přímo Vy můžete za přelidnění, globální změny klimatu a mnoho dalších s tím svázaných věcí. Je to tak trochu naše společnost. Doufám, že pochopíte, že v dnešní době je opravdu nesmyslné stavět radar. Měli bychom se zamyslet nad tím, co vlastně děláme. My, naše společnost, místo stavění nesmyslných věcí, které výrazně naruší mezinárodní vztahy, což momentálně je věc, kterou nejméně potřebujeme.
Hezkou noc. A krásné přemýšlení.
Zhlédnuto 1362 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press