Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Stále to samé.

Vážení blogeři!
Koukám jak tady neustále přibývají příspěvky a už radši ani nereaguji, jednak proto, že bych vlastně pořád reagoval na to samé, a taky proto, že kdybych na to neustále reagoval, nejspíše bych se jen ztrapňoval, snažíc se panu Mockovi, panu Novákovi, atd., vysvětlit, že prostě dělají chybu, že jsou opravdu silné důvody, proč tady radar býti nesmí, proč se míli, ... Ty důvody již tady padly, pokud vím, tak k většině věcí alespoň jednou. To, že si nedokáží připustit, že dělají chybu, že nemyslí, i když si patrně myslí, že je tomu jinak, je jejich věc.
Bohužel tito pánové stále píšou své nesmyslné připomínky, či reakce na to, co slyší ve zprávách, nebo čtou na některém, většinou pravicovějším webu. Já je do jisté míry chápu, prostě chtějí být vidět a chtějí ukázat, že odpor proti radaroraketové základně je nesmyslný.

Chtěl bych tyto pány(Nováka A., Mocka O., Havelku P., Hrouzků S. ...) upozornit, že problémy, které by možná chtěl Bush řešit, vlastně vznikají taky naším přičiněním(nemyslím iniciativu, ale nás jako civilizaci.). Zrovna se chystám číst knížku o vzniku terorismu, kdy hrdina se na základně Guantanámo, co jsem pochopil, zcvokne, přitom byl zatčen jen za satiru. Pánové, chceme-li řešit(a nějak úspěšně vyřešit) problém terorismu, měli bychom začít od sebe, nelze jen likvidovat následky. Protože budem-li pouze likvidovat následky, nic se nevyřeší, nezačneme-li řešit, proč stále vznikájí. A navíc se nám stane to, že se jim stejně neubráníme.

Nezáleží na znění smlouvy. Smlouva je jen list, skutečnost může být jiná. Navíc můžete říct cokoliv, ale skutečnost, že radar nebezpečný je, stejně změnit nedokážete. Možná, že dokáže odvrátit raketový útok na USA. Ale osobně, kdybych náhodou byl terorista, rozhodně bych neútočil raketou. A Írán? Myslím, že každý, kdo má jaderné zbraně, si dokáže představit, co mohou způsobit, to čeho se vlastně všichni v duchu bojí. A kdyby náhodou jaderný útok přece jen přišel, pak bychom mu stejně nedokázali zabránit, i s tím radarem, i s těma raketa, protože zkrátka nic nemůže být dokonalé. Je to risk, odmítnout nabídku, která možná vypadá tak přívětivě, ale je lepší riskovat, než jít do jistých problémů(pro Mocka, Nováka, atd: opravdu jistých, od slova jistota, nikoliv od toho, že je nemůžu určit).

V současné době máme spoustu problémů, i když některé zatím vidět tolik nejsou, s kterýma se budeme muset potýkat. Když bude radar odmítnut, vyšleme tím signál, že jsme rozhodnuti problémy řešit(nikoliv na oko, ale skutečně řešit.).

Pro pana Mocka: Je úžasné, že reagujete na všechno. Konečně tady je zas rozumný příspěvek(ještě ke všemu od malé holky), a vy hned tak hloupě reagujete.
Zhlédnuto 1449 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press