Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Když dva dělají totéž tak to není totéž?

Rostislav Adam, 13.7.2016
Když byl plán základen USA v ČR, zvedla se tady i jinde proti tomu silná nevole, a je dobře, že se tak stalo, protože bychom chtě nechtě museli souhlasit s agresivní americkou politikou tehdy vedenou G. Bushem jr, nebo někým horším, kdo by se v USA dostal k moci, a věru, že nejsme nyní zas tak daleko. Pokud se proti D. Trumpovi staví nejen normální lidi, ale i rodina Bushů, co to musí být za člověka. Už v rukou Bushů, či R.Reagana byly jaderné zbraně v rukou, v nichž by rozhodně býti neměly.
Dnešním problémem ovšem je, že USA již zdaleka nejsou jedinou hrozbou pro svět. Momentálně stejnou hrozbou je nyní Rusko, nebo buďme přesní, Putin, a Čína. Rusko sice za poslední dobu nerozpoutalo tolik válek, jako USA, ale to může přijít docela brzo. Navíc Putin je oproti představitelům USA daleko inteligentnější, daleko větší taktik. Evropské státy zatím neohrožuje přímo, vojenská konfrontace se zatím omezuje jen na neohlášené přelety vojenských letadel nad územím jiných států. O to víc se ovšem angažuje ve snaze rozložit Evropské společenství, respektive EU, skrz strany jako je Národní Fronta fašistky Marie Le Pen.
Ovšem už pár válek za sebou má, bohužel, lidem vládnoucím na východní Ukrajině o blaho tamních lidí dvakrát nejde, dlužno dodat, že stejně jako vládě na západní Ukrajině. Zatímco Kyjevská vláda je celkem otevřeně podporována západními státy, není neznámo, že na lii vládnoucí na východní Ukrajině má Putin poměrně velký vliv, pravděpodobně to ani nejsou lidi, kteří na východní Ukrajině dlouhodobě žijí.
Ovšem daleko vážnější je konflikt v Sýrii a Iráku, kde se USA snaží zachránit co se dá před konfliktem, který sami způsobily invazí do Iráku kvůli zajištění dostatku ropy ve vlastních rukou. Ovšem Ruská přítomnost v Sýrii není humanitární ani v nejmenším, snaží se zachránit diktátora Asada před kýmkoliv, nejen Daeš, neb kdyby padnul Asad, tak by mohli přijít o vlastní základnu v těchto místech, čímž ovšem zhoršuje uprchlickou krizi. Ostatně důkazem toho je právě sestřelení ruských letadel Tureckem, kdy se ruské letouny nacházely daleko od území ovládané Daešem, tedy těmi nebezpečnými fanatiky, kteří mnohé děsí.
Je smutné, že agrese USA se stále opakuje, ale už se jaksi zapomíná na agresi Ruska. Prostě velmocem nějak nejde o blaho lidí, ale o jejich vlastní zájmy.
Zhlédnuto 813 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press