Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Změna v USA a humanitární krize

Rostislav Adam, 23.10.2016
Tak sleduji, co se zde objevuje za články, moc toho není, a když tak přežvýkání pseudonovinářů od pana Manna. Ovšem tyhle články nejsou objektivní.
USA sice potřebují změnu, ale je hloupé se domnívat, že Trump tou tak potřebnou změnou být může. Paní Clinton sice není žádná výhra, tím méně změna k lepšímu, ale s Trumpem se USA přemístí v čase a prostoru. Asi nejlépe charakterizovatelným stavem pro zemi vedenou Trumpem by bylo Německo 30.-40. let 20. století, jen s tím rozdílem, že Trump by měl jaderný arsenál, který by rozhodně neváhal použít.
Pan Mann se pozastavuje nad tím, proč se mluví o krizi v Allepu, ale ne o krizích jinde. Pravda, o Jemenu, se bohužel moc nemluví. (I když Channel 4 neváhá ji občas zmínit jako zapomenutou válku a ukázat realitu, kéž by něco takového bylo i v ČR.) Lybie je zas jiný případ, tam Lybijci za pomoci Západu svrhli nenáviděného diktátora, co na tom, že Západ toho diktátora předtím podporoval, bohužel se už nejsou schopni shodnout, jak dál. Afghánistán a Irák jsou případy samy pro sebe, tam byly nasazeny vlády, které dají USA to, co chtějí, ale už se tak nějak zapomíná, že tyhle vlády jsou pořádně zkorumpované.
Co se ovšem Allepa týká, je to případ, který moc nemá obdoby. Samo Allepo je obklíčeno, přestože režim a povstalci měli uzavřít příměří a bojovat proti Daeš. Z Allepa prakticky není úniku, a pokud, tak do spárů nenáviděného diktátora, který mučí lidi, dokud nezemřou. Navíc v Allepu jsou převážně civilisté, kteří s válkou mají pramálo společného. Aby toho nebylo málo, tak Rusko a Asad cíleně útočí na nemocnice, což je prostě zločin. Takže situace v Allepu je opravdu kritická.
Když už kritizujeme USA za něco, neměli bychom automaticky adorovat druhou stranu. Může se totiž stát, jako se stalo v Sýrii, že ta druhá strana se bude dopouštět stejných zvěrstev, nebo ještě horších.
Zhlédnuto 733 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press