Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Proč má Trump podporu?

Rostislav Adam, 4.11.2016
Docela mne zaráží, že někteří lidé, kteří byli proti základnám se dnes staví za Donalda Trumpa. Zřejmě si neuvědomují, že Trump je jeden z těch lidí, kvůli nimž ty základny neměly stát a taky zatím nestojí.
Současné americké volby jsou asi nejhorší, které Amerika dosud měla. Lidé spíš budou hlasovat proti kandidátovy, kterého nechtějí, než pro nějakého kandidáta. A pokud se člověk podívá na oblíbenost paní Hillary Clinton a pana Donalda Trumpa, tak pan Trump minimálně byl o něco více neoblíbenější než paní Clinton.
Oba současní prezidentští kandidáti mají svoje skandály, a ne zrovna malé. Zatímco skandály paní Clinton vlastně souvisí s jejím vstupem do politiky a opravdové skandály vznikly až v souvislosti s výkonem funkce, pan Trump byl skandální osoba dávno předtím, než do politiky vůbec začal vstupovat. Pan Trump je bankrotář nebo podvodník. Pokud se choval tak nezodpovědně až zbankrotoval, tak této osobě nelze věřit, že se bude chovat odpovědně v prezidentské funkci. Pokud je pouze podvodník, tak jenom účelově využil kličky. To sice znamená, že je vychytralý, v tomto případě ovšem těžko věřit, že bude dělat věci pro stát a nikoliv pro sebe. (Aby toho nebylo málo, tak je i sexuální násilník. Takovému člověku lze asi těžko věřit, že někoho ochrání, zejména ženy.) Nutno ovšem říct, že u Trumpa jeden neví, patrně je jak bankrotář, tak i podvodník, tedy podvodník ňouma. Takže nevíte, co od toho člověka čekat.
Vlastně i v zájmu Ruska, nebo spíš Putina a Surkova, je lepší, když Donald Trump nevyhraje. On je horší kamarád od něhož nevíte, co udělá za moment, než jasný nepřítel, u kterého ale víte, co bude dělat. Jestli se od Trumpa distancuje nejen opozice a vlastní strana, ale i rodina asi dosud nejkontroverznějšího prezidenta spojených států(George Bushe mladšího), včetně jeho samého, tak to už musí být nebezpečná persona. Jestli do rukou George Bushe nepatřily jaderné zbraně a "obranné raketové základny", tak do rukou Donalda Trumpa nepatří teprve.
Amerika tedy má čtyři možné scénáře.
Nejlepší, ale také nejmíň pravděpodobný, je, že vyhraje někdo úplně jiný, než paní Clinton a pan Trump. Pokud vyhraje paní Clinton, tak se mezinárodní situace zostří.
Pokud vyhraje Trump, tak jsou defakto dvě možnosti, buď Republikáni povedou Trumpa tak, že defakto nebude za nic zodpovědný, tak se mezinárodní situace zostří, Trump se zpronevěří svým voličům a volby v USA definitivně přestanou mít smysl. V alternativu k stávajícímu systému již nikdo nebude věřit.
Pokud ovšem Trump vyhraje a Republikáni jej nechají vládnout, tak bude totální konec.
Ačkoliv se mi Americký volební systém nijak nelíbí, fakticky nejde o volbu občanů, krom toho, že občané se musí pokaždé znovu registrovat, aby mohli odvolit(tedy reálně spousta lidí volit nemůže), tak v tomto případě existuje naděje, že i kdyby Trump byl zvolen lidmi, tak nebude prezidentem. (Občané volí volitele, jestli si dobře pamatuji.)
Zhlédnuto 875 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press