Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Aleš Novák, Jince, KDU ČSL? S obdivem k ODS? Tak jak je to pane Nováku

Lukáš HERCLÍK, 18.3.2008
Aleš Novák, Jince, KDU ČSL? S obdivem k ODS? Tak jak je to pane Nováku?

Otevřený dopis Aleše Nováka

Pane předsedo,

Stejně jako Vy ve svém dopise předsedovi KSČM (pro ty, kdo ho nečetli, např.zde http://ihned.cz/attachment.php/13782620/itu48BCDIKMNjlPQWbchqyz01STUw29R/otevreny-dopis-paroubek-filip.pdf ) se na Vás obracím formou otevřeného dopisu. Myslím si totiž, že je vhodné zareagovat na to, co uvádíte Vy ve svém textu zaslaném komunistům.

Hned v úvodním odstavci píšete, že chcete předejít případným spekulacím médií o Vašem vyjednávání s komunisty. Nemusíte se bát, média o tom nespekulují, média, a všichni občané, o Vaší dlouhodobé spolupráci vědí. Dokonce někteří se slzou v oku vzpomínají na dobu, kdy jste seděl ve vládě a prosazoval levicové zákony s podporou 111 socialisticko-komunistických poslanců.

Trochu mě obsah Vašeho dopisu komunistům překvapil .Na jedné straně předstíráte podporu pana Švejnara, přičemž uvádíte mnoho "důvodů", proč tak činíte. Na druhé straně ovšem , přestože do prezidentské volby zbývá už jen něco přes dva měsíce, nejste schopen jako předseda ČSSD otevřeně říci, že Jan Švejnar je Vaším oficiálním kandidátem.

Nejste schopen (nebo možná jen ochoten?) sehnat ani předepsané množství minimální podpisů, kterými by Vaše ČSSD pana Švejnara nominovala do otevřené soutěže. Místo toho píšete dopis komunistům. Děláte ramena v dopise, ale nemáte dost odvahy, abyste na některé z Vašich častých tiskových konferenci zvedl pomyslnou hozenou rukavici.

V dopise se snažíte ohřívat si svou vychládající politickou polívčičku, stěžujete si na to, že vládne modrá totalita. Přitom jste to to byl právě Vy a Vaši předchůci v čele ČSSD, kdo nedokázal přesvědčit dostatek voličů , aby podpořili Vaše kandidáty do Senátu a do zastupitelstev. Neustále upozorňujete na únik tzv. Kubiceho zprávy. Přitom jste byl v té době předsedou vlády, který přímo řídil ministra vnitra zodpovědného za práci ÚOOZ. Není to tedy tak trochu střelba do vlastních řad?
Pane předsedo, přestaňte všechny kolem obviňovat , začněte pracovat, vyhrajte volby a můžete zavést, když použiji Vašich slov, oranžovou totalitu.

Možná jste to už zapomněl, nebo jste tomu jen v minulosti nevěnoval dostatek pozornosti, ale Václav Klaus byl nejprve ve funkci ministra financí a později jako předseda vlády velmi PRAKTICKY u toho, když bylo třeba demontovat prohnilý socialistický systém plánovaného hospodářství . Mohl byste prosím občany informovat o tom, v jaké srovnatelné exekutivní funkci mohl Jan Švejnar své TEORETICKÉ znalosti z university předvést v praxi? Když už tedy myslíte, že máte kompetenci porovnávat kvality obou kandidátů.

Je zajímavé, že při Vašich úvahách kolem volby prezidenta zcela opomíjíte průzkumy veřejného mínění, kterými se často a rád v jiných případech oháníte. Proč se neřídíte názorem většiny občanů ČR, kteří by rádi viděli i v dalším funkčním období v roli prezidenta právě Václava Klause ?

Nezávidíte komunistům odpovědnost při volbě prezidenta. Ani já nezávidím tíhu rozhodování Vám a Vaší straně , která je druhou nejsilnější politickou silou u nás . Rozhodně by ale místo pletichářských dopisů a přenášení odpovědnosti na komunisty bylo lepší, kdyby ČSSD otevřeně nominovala Jana Švejnara do prezidentské volby, aby se mohl jako čestný soupeř postavit tváří v tvář Václavu Klausovi. Vámi tolik vzývaná celospolečenská diskuse už totiž, zcela bez Vašeho přičinění, dávno začala. Jenže poměřovat soupeře lze až v okamžiku, kdy oba stojí na stejné startovní čáře.
Zatím je v ringu připraven jen Václav Klaus.

S pozdravem
Aleš Novák
Jince


Vážený pane Nováku,

dostal jsem od Vás v reakci na můj dopis, který jsem zaslal předsedovi KSČM V. Filipovi, e-mail, ze kterého čiší Váš obdiv k V. Klausovi a tedy i k ODS a přímo nenávist k ČSSD, kterou si personifikujete v mé osobě. Škoda, že Váš dopis není napsán alespoň trochu s chladnou hlavou a s konkrétními argumenty, s nimiž by bylo možné polemizovat. Mám-li Vám odpovědět, musím reagovat ve stejném tónu.
Neustále existují lidé, kteří hledají důkazy o spolupráci ČSSD s komunisty. Je pozoruhodné, že si vždycky najdou něco, o čem si myslí, že to jejich názor dokládá. Účelem dopisu, který jsem adresoval předsedovi KSČM, bylo učinit výzvu jeho straně, aby se zamyslela nad tím, co mohou způsobit v případě, že podpoří v prezidentské volbě V. Klause. A že to bude mít dopad i na občany, jejichž zájmy podle svých programů hájí. A učinil jsem tak veřejně a proto nechápu, proč takový krok označujte za pletichaření.

Vaše tvrzení o naší spolupráci s komunisty dokládáte tím, že v minulém volebním období byly některé vládní návrhy schváleny za podpory poslanců komunistického klubu. Snad bych jen poznamenal, že šlo o vládní návrhy a předpokládám, že jste nezapomněl, jaké strany byly zastoupeny v této vládě a že tedy podle Vaší konstrukce i ony spolupracují s KSČM. Navíc ukazují rozbory výsledků hlasování ve sněmovně, že kromě shodného hlasování poslanců za ČSSD a za KSČM existuje hojné společné hlasování ODS a KSČM. Dokonce už i novináři přestali tuto argumentaci z těchto důvodů používat. Jenom Vy jste v ní jaksi zamrzl. A ještě bych Vám chtěl připomenout, že V. Klaus byl zvolen prezidentem mimo jiné i hlasy komunistických poslanců - má z toho tedy plynout, že je spolupracovníkem komunistů?

Uvádíte, že jsem snad zapomněl na to, co V. Klaus ve funkci ministra financí a předsedy vlády pro tuto zemi udělal. Velice se mýlíte. Vím to docela přesně. Prosadil formu transformace našeho hospodářství, která nás zavedla do takového hospodářského propadu, že musela jeho vláda resignovat a podat demisi. Od Bílé hory se v naší zemí nikdy tolik nekradlo, jako za vlád V. Klause. Především díky zpackané kupónové privatizaci. A byly to až vlády pod vedením ČSSD, které dokázaly změnit trend ekonomického vývoje a navést naše hospodářství na trajektorii úspěšného vývoje, z něhož dosud mají prospěch všichni občané včetně těch z podnikatelské sféry.

Vaše pochybnosti o kvalitách J. Švejnara s Vámi nesdílím. Nevím, z čeho vyplývá Váš názor, že na rozdíl od praktika V. Klause je on pouze teoretikem. Doporučoval bych Vám, abyste se seznámil s jeho životopisem i s jeho prací (např. na http://sitemaker.umich.edu/svejnar/home).

Pak byste nemohl takové hlouposti tvrdit. Rozsah jeho činnost v celé řadě ekonomických a finančních institucích i celosvětového významu je obdivující. Jejich přehled rozhodně dokládá větší odbornou erudici než seznam čestných doktorátů V. Klause. Kdybyste si pamatoval dění v polistopadovém období, tak byste věděl že patřil mezi kritiky kupónové privatizace a že předkládal návrhy na jinou formu transformace.
A myslíte si, že by mohl působit jako profesor na renomované americké univerzitě, kdyby nebyl aktivním v ekonomickém světě?

A pokud se týče jeho nominace pro prezidentskou volbu. ČSSD na své letošním sjezdu přijala usnesení že "odmítá podporu kandidatury Václava Klause na funkci prezidenta České republiky a vyzývá proto poslance a senátory zvolené za ČSSD, aby jednali napříč politickým spektrem o podpoře jiného kandidáta".
To bylo v době, kdy se o nominaci hlásil jediný kandidát - V. Klaus. Vedení ČSSD jedná v souladu s citovaným usnesením a rozhodlo se podpořit návrh strany zelených, t. j. J.Švejnara., který je tedy v současné době jejich kandidátem a bude společným kandidátem progresivních proevropských sil. Samozřejmě za předpokladu, že bude rozhodnut kandidovat a přijmout podporu i od ostatních parlamentních subjektů oprávněných prezidenta volit.
Nastane-li tato situace, tak se domnívám, že pod návrhem na jeho nominaci budou i podpisy poslanců a senátorů za ČSSD. Souhlasím s Vámi, že naše rozhodování v této věci je těžké, ale ono v politice příliš jednoduchých problémů k řešení není. To jen některým lidem se zdá, že je všechno jednoduché a mají na to svůj jasný názor.


S pozdravem

Jiří Paroubek
Lukáš HERCLÍK
Mluvte prosím jen za sebe ve Vašich domněnkách, spousta lidí Klause, kor po prezidentské podvodné volbě nesnáší.

Prezidenta, na kterého je podané trestní oznámení z podvodného jednání a zneužití pravomoci veřejného činitele, leč nikdo nic převážně z médií neví, leč jsou zpolitizované, to víme všichni.

I soudy to kopnou pod stůl, to je jasné a nikdo se nic nedoví, jenže trestní oznámení koluje mezi občanY, přeposíláváním složky.

Více než 60% občanů České republiky podporuje znovuzvolení Václava Klause v prezidentské volbě
K iniciativě volimKlause.cz se dosud připojilo 11535 občanů.
Toto bylo prezentováno ještě před volbou, stránky běží dodnes, to je 60% občanů?, které jste nejen vy tvrdil a tím pádem mystifikoval společnost.


A NÁM NĚCO TVRDTE O LŽÍCH A MANIPULACÍCH!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zhlédnuto 1418 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press