Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: tuctový produkt komunismu

x y, 6.3.2008

Článek reaguje na:
Kryštof Kreisinger - tuctový produkt komunismu

Tak vzhledem k mému věku a vzhledem k tomu jací učitelé mě učili Základy společnských věd jsem si naprosto jistý, že nejsem produktem minulého režimu. Budete se divit, ale chodím i na Vánoce do kostela. Ale ne pro oslavu narození Boha, ale proto že na křesťanských hodnotách jsou položeny základy evropské civilizace.

Víte, nevím kde jste vzal škatulkování. Ja jsem pouze vyjádřil své pochyby nad křesťanstvím, ja nikoho nikam nezařazoval

Jistě, že vím že jsou v cirkvy různé proudy - což ale dosvědčuje jen můj názor, že je to velká byrokrtická mašinerie shovaná od rouškou křesťansví. Nebo snad Bůh je schizofrenní?? (to berte s nadsázkou) Boži pravda je pokud vím jen jedna. Pak snad ale nemůže záležet na tom, z kterého křídla bude papež? Bůh má snad konzstentní názory ať je jeho první posel na zemi kdokoliv.

1) Když je jen jeden Bůh, je podle mě jen jedna modla a jeden idol, ke kterému se modlit. Když ale mám Boha jako svatou trojici, na žebříčku těsně pod ním mám jeho matku, a pod ní mám další svaté ( v jakési závislosti na důležitosti) tak mi to spíš připomíná hierarchizovaný polyteismus

To, že udělali něco významného jim neodpírám, ale když je jen jeden Bůh, pak je jen jeden ke komu se modlit. Pokud se modlím k více objektům už to logicky dle mého názoru nemůže být mono

BTW. vy jste mi vyčítal škatulkovaní - podívejte co děláty Vy, nejprve minulý režim, teď uctívání Klause.

2) Boží názor snad nemůže být překonán??
Ony morální hodnoty, které sebou nese křesťanství, mají vlastně všechna náboženství. Říct, že křesťnaství s nimi přišlo první asi nejde. Popřel by jste židovskou nauku - nebo snad nechce říct, že tam jsou vraždy a jiné podobné hříchy povoleny? A to odkud je vzali židé a odkud ti co to dali židům atd atd. je podle mě otázkou - ale třeba je to jen výsledek lidské společnosti bez jakéhokoliv vnějšího určení co je co.

Jak víme že náboženství teď neslouží jako záminka??? Oni to tenkrát taky nevěděli.

3) Darwinova teorie má chyby, ale v globálu vývoj druhů je snad poměrně jasný, vše se vyvýjí. A nechci zabřehat do oboru Všeho bratra protože se v tom vůbec nevyznám. Ale pokud je Adam a Eva jen mýtus - pak si de facto mohu vyselektovat paralelně s tímto i dlaší věci z křesťansví a můžu ho totálně "osekat" - a vytvořit tím něco jiného. To snad ne. Ja tedy nevím, ale když jsem křesťan tak věřim, věřím že Bible je posvátnou knihou s texty jimž věřím a s texty jež respektuji a nevybírám si, že vypustím stranu 9 - 25 a pak stranu 87- 91.
Náboženstvím je nositelem kultury, bez pochyby, je otázkou kdyby nebylo, nenesla by ho prostě jen ateistická společnost?

4) Ano o podobnostech vím, ikdyž jsem Korán nečetl. Pak se nabízí otázkách proč Bůh chce aby se vedli války o "styl" jeho úctívání, když je to to nejvyšší dobro.

A znovu opakuji, vyjadřuji jen své pochyby o křesťanství. Věřící lidé plně respektuji, a jejich víru jim ani nevymlouvám. Vyjadřuji jen svůj názor.
To jen když už jsem byl označen za dítě komunismu, nebyl označen i za antikřesťana.
Zhlédnuto 1322 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press