Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Rre: Pohřbení Lisabonské smlouvy?

x y, 19.7.2008

Článek reaguje na:
Jan Malý . - .

Víte je zvláštní, že člověk, který je proti radaru je i proti Lisabonské smlouvě neboť většina místních odpůrců je pro Lisabon.
Je tedy otázkou zda si nepodkopáváte vlastní řady .... ale budiž.


Mám pár otázek.
"... masírováni mediální propagandistickou kampaní, ne nepodobnou té, ve které byli čeští voliči svého času za své peníze přesvědčováni o tom, jak je dobré do Evropské unie vstoupit."
Vy si myslíte že vstup ČR do EU byla chyba? A z jakých důvodů prosím?

Omezování suverenity - takové hezké spojení, když ho kritizujete dokážete říct v čem dojde k omezení suverenity ČR z hlediska Lisabonské smlouvy?

Kritizujete měkké ano ODS, proč se nepodíváte na ČSSD, která prosazovala Evropskou ústavu přes referendum, prosazují radar přes referendum, ale Lisabon si odhlasovali parlamentem. Není potřeba se zeptat proč???

Btw. víte, že díky tomu, že Irové schvalovali Nice podruhé bylo možné rozšířit unii o 12 států včetně ČR?

Píšete: "Nesmíme však zapomínat, že ani odmítnutí Lisabonské smlouvy neřeší současný stav, kdy je o většině podstatných záležitostí České republiky rozhodováno z Bruselu." - co jsou podle Vás podstatné záležitosti?

Asi toho moc o ESD nevíte. Evropské právo je odsouhlaseno státy Evropské unie, pokud tedy někdo něco odsouhlasí pak ho musí odsouhlasit v rámci svých právních mantinelů tedy i ústavy daného státu. Pokud tedy je takto evropské právo odsouhlaseno nemůže být v rozporu s ústavou maximálně s některým zákonem. Pak to ale není v rozporu s ústavou a dle Ústavy ČR pak nastává: "Článek 10
Vyhlášené mezinárodní smlouvy, k jejichž ratifikaci dal Parlament souhlas a jimiž je Česká republika vázána, jsou součástí právního řádu; stanoví-li mezinárodní smlouva něco jiného než zákon, použije se mezinárodní smlouva."
Tedy evropské právo je nadřazeno právnímu řádu členských států (a není v rozporu s ústavami - pokud by teoreticky bylo, nebylo by platné a bylo by ho možno napadnout u ústavního soudů daného státu.
Čili tam žádný problém, který naznačujete není.
Pokud jde o to, že ESD upravuje nějakým směrem evropské právo pak máte jen pravdu, Neboť je to v jeho náplni. On je orgán, který má vykládat evropské právo ve sporných oblastech.
Tedy kde je problém?
Zhlédnuto 1306 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press