Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Lidé rozhodujete o své budoucnosti!

Jiří Bezák, 16.11.2007
Vážení spoluobčané, obracím se na Vás ve velice vypjaté politické situaci, kterou zavinil primárně nedořešený problém kolem naplnění Ústavy ČR a jejího článku o obecném referendu. Naše polistopadová demokracie, byť ji je už 18 let, pokulhává, neboť byla přijata pouze skromná, tedy neúplná forma demokracie. My, občané ČR, dosud nemáme právo rozhodovat o životně důležitých politických otázkách naší vlasti, a to díky zkorumpovaným politikům! To je třeba změnit! Není možné, aby bez všeobecného souhlasu nadpoloviny občanů, vláda přijímala tak zásadní rozhodnutí, která mohou v budoucnu vrhnout naši milovanou vlast do cizí mocností vyvolané světové války. Rozmístění cizích vojsk a stavba cizích vojenských zařízení na našem území bez souhlasu občanů je zradou vlastní vlády na vlastním lidu, notabene nelegitimní vlády, neboť se opírá o slabou většinu zkorumpovaných poslanců Pohanky a Melčáka. Občané, vystavte zítra na demonstraci této hanebné vládě účet. Ten účet je třeba podtrhnout a sečíst. To máme: za prvé odmítnutí referenda o radaru, za druhé přijetí reformy veřejných financí, zvýhodňující vysokopříjmové vrstvy občanů na úkor chudších, za třetí rozsáhlá korupce, podvody a aféry, za čtvrté protievropská politika vlády, za páté tunelování českého národního hospodářství! Podtrženo, sečteno: zítra na Václavském náměstí v Praze a na náměstí Svobody v Brně by mělo znít unisono: "Topolánkova vládo, demisi, demisi, demisi!!!"
Demisí Topolánkovy vlády by měla být otevřena cesta k předčasným svobodným demokratickým volbám. Na jaře by čeští voliči měli možnost zvolit nové poslance, kteří by čestně hájili zájmy českého lidu. Kromě současných etablovaných politických stran bych uvítal, kdyby naši voliči dali nejvíce hlasů nově se profilující politické straně - Humanistická strana. Ta jako jediná spolu se studenty hájí přesvědčivě právo českého lidu na REFERENDUM. Je to prvek přímé demokracie, který díky obstrukci parlamentních stran za dlouhých 18 let v našem ústavním pořádku chybí. Je to prvek, který umožňuje občanům demokraticky rozhodovat o důležitých politických otázkách i mezi řádnými volbami, a tím jsou poslanci pod stálou kontrolou občanů, kteří by i díky obecnému referendu mohli odvolat zákonodárce, kteří si neplní své povinnosti vůči svým voličům.
Vážení spoluobčané, žádám Vás závěrem, aby Jste se zúčastnili v co nejhojnějším počtu zítřejší pokojné demonstrace za návrat demokracie v plné míře. Nedejte se vyprovokovat možnými provokatéry k nepředloženým akcím a důrazně, leč pokojně požadujme okamžité odstoupení Topolánkova kabinetu z důvodu ztráty důvěry občanů v současnou vládu! Nepomůže-li tato demonstrace, zúčastníme se společně nové ještě větší demonstrace!
Zhlédnuto 1229 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press