Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Americké policejní tasery a paralyzéry zabíjejí lidi!!!

Jiří Bezák, 25.11.2007
Protagonistka Troškovy komedie by řekla: " Je to hnus fialovej!" . A další z filmu Vesničko má středisková by dodal: " Má pravdu předsedo!" Ano je to hnus, co tzv. demokracie USA uplatňuje i proti vlastním nepohodlným lidem!
Zde jsou důkazy:
Paralyzér zabíjel ve Spojených státech už třikrát!!!

Po zásahu paralyzérem zemřel minulý týden na kanadském letišti také Polák Robert Dziekanski.

Americká média přinesla alarmující zprávy. Vedle skonu Jarrela Graye (20) v Marylandu po zásahu policejním paralyzérem se ještě tutéž neděli počet obětí rozrostl - po zásahu výbojem zemřel i zatýkaný muž v Novém Mexiku a druhý na Floridě.

21.11. 2007 07:57
Do hrozivé statistiky organizace Amnesty International, podle níž už nasazení paralyzéru policií vzalo život víc než 150 lidem, se dostal ve floridském Jacksonville zatím nejmenovaný řidič, který se dal na útěk a při zatýkání s policistou zápasil.

Po zásahu výbojem lékař záchranky shledal, že je v pořádku. Krátce na to však v policejním voze zkolaboval. Se srdečními potížemi skončil v nemocnici, kde krátce nato zemřel, napsal místní list The Savannah Morning Star.

Stejně policie zkrotila při zatýkání i Jesse Saenze (20) v novomexickém Ratonu, který při převozu do vazby nejprve ztratil vědomí a pak přestal jevit známky života, uvedla místní stanice KTAR.com.

Vytáčky policie!
Mezitím se policie v marylandském Fredericku snažila před pobouřenou veřejností vyvinit za smrt Graye, jenž podle její verze neuposlechl pokyn dát ruce nad hlavu a lehnout si ve chvíli, kdy se pral s vrstevníky.

"Paralyzér sám o sobě smrt nezpůsobuje," tvrdil šerif Chuck Jenkins. Zařízení podle něj neselhalo - Gray byl zasažen jednou po dobu pěti sekund slabým proudem 0,0021 ampéru o napětí 1200 voltů.

Studie podle něj prokázaly, že jde o bezpečnou zbraň a uvedl, že jeho lidé taser použili letos již 27krát. V kontrastu se smrtí mladíka a žalem jeho matky Tanyi Thomasové vyzněla šerifova obhajoba cynicky.

Podle Thomasové i známých mladíka byl silný a zcela zdravý. Policie ale při zásahu i tak nerozlišuje. Má pouze zakázáno použít taser proti těhotným ženám.

Floridský generální prokurátor minulý týden zamítl trestní odpovědnost policisty za smrt Muszacka Nazaireho (24) letos v březnu, který trpěl těžkým astma a měl ve chvíli zásahu výbojem v těle i stopy kokainu. "Smrt Nazaireho byla náhodným výsledkem síly, jejíž použití nebylo zamýšleno jako smrtelné," uzavřel prokurátor.

Pohřeb imigranta a omluva premiéra!
Jak trýznivá může být smrt po zásahu taserem, ukázaly děsivé amatérské záběry posledních minut života polského imigranta Roberta Dziekanského (40) zveřejněné CNN. Kanadská policie proti němu v říjnu nasadila taser na vancouverském letišti ve chvíli, kdy nekladl žádný odpor.

Matka Dziekanského, který za ní přijel žít v provincii Britská Kolumbie, syna v sobotu pochovala. V pondělí se dočkala veřejně omluvy premiéra provincie Gordon Campbella a týž den bylo spuštěno zevrubné vládní vyšetřování smrtelného incidentu.

Podle kanadského tisku v zemi nejsou čtyři z pěti lidí zasažených taserem ozbrojeni. Případ z Vancouveru potvrdil, že zdravotní následky výboje nelze předvídat a v kombinaci s nepřiměřeným zásahem taser ohrožuje životy.
Zhlédnuto 2241 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press