Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Nenásilím k posílení demokracie

Jiří Bezák, 3.2.2008
Píše se rok 2008 a lidstvo je opět na rozcestí. Tak jako v minulosti, přemýšlí opět mocní tohoto světa jak zametou s touto planetou! Demokracie zažívá opravdovou zatěžkávací zkoušku. Rádoby demokratičtí politici rozhodují autokraticky o milionech a miliardách lidí, aniž by je zajímalo, co si o tom všem myslí jejich voliči a občané. Lež, přetvářka a podvody nahrazují to, co politikům chybí - argumenty a pravdivě doložená fakta. A já se ptám: Je možné stavět celosvětovou demokracii na hliněných nohou, na podvodu, lži a přetvářce? Jak dlouho miliardy lidí budou trpět nehoráznosti vládnoucích osobností? Je možné budovat celosvětově demokracií násilím a lží a podvodem? Kdo je a co je horší?
V našich českých podmínkách rovněž svádí boj levice a pravice o voliče. Mnohdy se neštítí proti sobě použít podrazy, lži a špínu. Naši politici se rychle přiučili od velkého bratra za velkou louží. Z voleb se stává velký showbusiness. Jsou najímány drahé agentury, které vymýšlejí jak díky lobbistům prosadit toho či onoho politika, tu či onu stranu do vrcholové politiky. Už to nemá nic společného s přáním většiny občanů. Vidíme to na příkladu placení agentur na podporu radaru USA v ČR. Za promrhané peníze daňových polatníků se předhání ve vysvětlovací kampaňi. Tvrdí nám, že nakonec radar je velice zdravý, prospěšný a kdo ví co ještě. Všechna ta strategie je založena na násilí, lži a přetvářce. Pokud by světoví politici nevymýšleli jeden na druhého lsti, pak by všechny ty zbytečně vyhozené peníze za radary a rakety a antiradary a antirakety prospěly na cestě k míru, zdraví, nenásilí a k blahobytu.
My odpůrci radaru máme jen jedinou možnost. Vysvětlovat všem spoluobčanům, že jedině nenásilnou formou lze se dobrat pravdy, mluvit pravdu a hájit pravdu až do smrti. Nezdá se Vám, že na tom se od dob Mistra Jana Husi a Jána Ámose Komenského nic nezměnilo?
Zhlédnuto 1384 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press