Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Prezidentská volba - hrůza!

Jiří Bezák, 10.2.2008
Co říci o 281 poslancích a senátorech, kteří místo slavnostní volby prezidenta, se přou 5 hodin o to jakým způsobem k volbě přistoupí?
Jeden německý zpravodaj v Praze to vystihl jedním slovem - hrůza!
Naše politická elita je nepoučitelná a pro normální život občana asi i nepoužitelná. Od roku 1989 nebyla schopna příjmout v parlamentu zákon o všeobecném referendu a o přímé volbě prezidenta ČR občany. Je to náhoda?
Není! Našim politickým elitám to vyhovuje. S národem si pohrávají a zahrávají a po volbách, před kterými občanům naslibují hory doly, si dělají opět to co chtějí, aby to bylo výhodné pro ně a ne pro občana. Samozřejmě nechci házet všechny politiky, poslance a senátory do jednoho pytle s kverulantami, ale když skupinka politiků předloží zmíněné návrhy zákonů, druhá skupina rádoby politiků to smete ze stolu. A tak se stává, že ČR je v Evropě pro smích. Vždyť, co chcete od národa Švejka? Trapné scény z parlamentu, ignorace občanů, rozladěná občanská společnost, které chybí charismatický politický sjednotitel a slušná politika pro slušné občany. Nehorázné vystupování některých vysokých politiků je do očí bijící! To je běžná charakteristika ČR v zahraničí!
Pro nás české občany z toho vyplývá jedna velká zkušenost! Nedávat ve volbách příležitost politickým kverulantům, kariéristům, lobbystům a šaškům, kteří znevažují vše co je národu posvátné, včetně prezidentského majestátu. Ve volbách je třeba naopak naši velkou účastí dát hlas těm, kteří chtějí dát šanci změně k lepšímu, novému a nezkorumpovanému a nezprofanovanému. Ono někdy opravdu méně znamená více! To jest zasadit se o zrušení Senátu ČR jako brzdy pokroku! Co se týče voleb prezidenta, kdyby mne někdo navrhoval ze stávajících parlamentních stran jako svého kandidáta a zvítězil bych, tak bych se jako poslední prezident volený parlamentem zasadil o to, aby příští byl volen přímou volbou a občany! Rovněž bych prosazoval politiku přímé demokracie - institut referenda. Zásadně bych hájil právo občanů na slušnou proobčanskou politiku, oprostěnou od populismu. Neuznal bych právo Kosova na nezávislost a nepodepsal bych mezistátní smlouvu o umístění radaru USA v ČR. V EU a v NATO bych zastával přátelskou politiku a nikoli vytváření nové železné opony! Rozhodně mi nejde o osobní prospěch! Vím, že je to absurdní, ale kdyby alespoň mou myšlenku si vzal za svou vítěz druhé nebo třetí prezidentské volby, ať už se jmenuje jakkoliv!!!
Zhlédnuto 1465 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press