Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Ubohý pořad na ČRo 6

Petr Roth, 24.6.2008
Vážený pane řediteli Kasíku, pane Medku,

už méně vážení pracovníci ČRo6,

protestuji proti tomu, co se linulo z rozhlasu a stanice Čro 6 v diskusním pořadu :“Názory a argumenty“ v neděli 22.6.2008. Bylo to k neuvěření a předpokládám, že i ostatní posluchači nebudou tolerovat pohrdání a zesměšňování , kterého se dostalo 70% občanům ČR, kteří nesouhlasí s umístěním USA radaru, o kterém se v neděli hovořilo.

Moderovala L.Rakušanová, hovořili pan Fištejn, paní Šustrová a pan Pehe, kterého ospravedlňuji, protože jako jediný zachoval solidnost novináře a slušnost, ač možná s umístěním radaru sám souhlasí.


Něco tak ubohého, jako předvedli na téma radaru pan Fištejn a paní Šustrová – za kterou se jako žena stydím – bych ve veřejně-právním médiu neočekávala, zvláště, když nás – posluchače ČRO - neustále vybízí ke spolupráci a k zasílání příspěvků s našimi názory.

Jsou příspěvky použity k tomu, aby posluchače, kteří nemají stejný názor jak paní Šustrová, mohla veřejně urážet a nazývat „prosťáčky“, kteréžto označení vyslovila nejméně dvakrát jen proto, že upřednostňují mír a odzbrojení více než válčení a zbrojení či podlézání americkým politickým kruhům? Historie nás neustále upomíná na to, co nastane v případě velkého nahromadění zbraní, lidé nemusí být politiky, aby se mohli správně k věci postavit a utvořit si jasný názor. Jsou politikaření, intriky správným cílem lidského života ?

Novináři by měli lidi spojovat, nacházet prvky vedoucí k harmonizaci společnosti a ne k rozdělování, rozeštvávávání!!!!!! Tak já vidím úlohu médií, za to je chci platit, aby mi pomáhali žít a ne aby ještě podporovali zbrojení a nenávist.Tím samozřejmě nemám na mysli žádné zamlčování závažných skutečností, či lakování čehokoli na růžovo.

Urážíte nás a děláte špatně svou profesi, pohrdáte 70% občanů, kteří Vás podporují, neboť platí rozhlasové poplatky. Pořad byl průhledně manipulativní a zaměřený hlavně na starší generaci, která nemá přístup na internet, aby si informace porovnala z více zdrojů. Dopustili jste se záměrných lží a nesprávného ovlivňování občanů.


U tohoto diskusního stolu chyběla strana těch, kteří odmítají radar, aby diskuse byla vyvážená a oni se mohli vyslovit se svými argumenty. O neustálém zesměšňování pana Bednáře a Tamáše ani nemluvím, neustále veřejnosti vnucujete, že jsou placeni z Ruska, aniž by byly předloženy jakékoliv důkazy.

To je opravdu nestrannost, demokracie a svoboda, ano, je to jen opak socialistických frází, které tak vehementně mnozí v rozhlase odmítáte, což je samozřejmě správné, ale právě ti nejvíce ukřičení jsou jimi zcela nasáklí a z tohoto pořadu to přímo čiší.Jediný, kdo zachoval alespoň snahu o vyvážené pohledy a určité porozumění pro ty, kdož odmítají umístění radaru, byl pan Pehe.To však nevyváží fakt, že nebyli pozváni zástupci hnutí proti radaru, oněch 70%.

Je úplně lhostejné zda jsem pro radar či nikoliv, ale ohrazuji se proti urážení a zesměšňování kohokoliv prostřednictvím veřejnoprávních médií, nesouhlasím s vysíláním diskusí k určitému tématu, kde nejsou zastoupeni zástupci všech názorových stran, zvláště v případech, kdy je jedna strana spektra tvořena 70% obyvatel státu.

Jsem z Vašeho jednání opravdu velmi zklamaná.Velkou útěchou mi však je, že i tento společenský systém, nazývaný kapitalismus, nyní mnohými oslavovaný a vynášený, bude jednou prohlášen za zcestný a zrovna tak lidskému společenství škodící, jako fašismus, socialismus, ismus…….

Ještě zatím posluchačka ČRO.

Eliška Svobodová

V Poděbradech 23.6.2008



http://blisty.cz/2008/6/24/art41364.html
Zhlédnuto 1762 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press