Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

O lidských právech a dvojím metru ČT

Petr Roth, 1.8.2008
Tak nějak mi to neleze z hlavy. Včera jsem se zase po čase dívala na zprávy ČT a první jejich dlouhé minuty byly zahlceny prohlášením Amnesty International, že Čína neplní svůj slib vylepšit situaci v oblasti lidských práv. Plno citátů, zvážnělých moderátorů, záběrů, čísel, údajů, zpravodaj z Hongkongu.

Ruku na srdce: kdo věří, že Čína dodržuje – nebo někdy bude – dodržovat lidská práva, tak ať se přihlásí. Proč tedy tolik povyku, když víme, že to tak je? Aby nám naše veřejnoprávní, a tím i „objektivní“, televize ukázala, jak jsou ti komunističtí Číňani špatní? Nebo aby závalem čínské špatnosti pomohla zapomenout na to, jak se v této oblasti chová „vyspělý svět“?

O lidská práva tu ve skutečnosti vůbec nejde. Když totiž táž Amnesty International počátkem června ve své zprávě konstatovala, že „USA jako nejmocnější stát světa stanovují ostatním vládám standardy, jak se mají chovat, ale samy se přitom v posledních letech vyznačují tím, že mezinárodní právo uznávat odmítají“, táž ČT se odmlčela.

Koho to překvapí? To měli redaktoři ČT opravdu natvrdo, stejně jako AI, říct, že američtí vojáci, kteří odmítají sloužit v Iráku na základě svého svědomí, končí ve vězení, kde je s nimi nakládáno v rozporu se zákonem, přičemž v amerických věznicích už stovky lidí zemřely po zásahu taserem. A že je k tomu navíc na základně Guantánamo dál bez soudu drženo asi 270 lidí a stovka dalších už odtud byla převezena na jiná místa.

Nemluvě už o tom, že americká vláda podle vlastního přiznání zadržuje v tajných věznicích nejméně 26 tisíc osob bez soudu a celým systémem od roku 2001 prošlo podle všeho více než 80 tisíc lidí. Takového faux pas proti dobrým mravům se přece ČT dopustit nemohla…

....

http://www.czechfreepress.cz/site/?p=688
Zhlédnuto 1807 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press