Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Ani náhodou se neblížíme tomu, co bývalo.

Aleš Novák, 20.11.2007
Pan Tamáš na titulní stránce (a na Britských listech) opět nostalgicky vzpomíná, jak daleko jsme se vzdálili od ideálů roku 89. Vůbec mu nevadí, že v té době se o referendech jako prostředku rozhodování vůbec nejednalo. Nosným heslem byly SVOBODNÉ VOLBY.

Nevím, kolik bylo Janu Tamášovi v roce 1989 let, jestli vůbec pamatuje, jak probíhaly tehdy volby. Na výběr vskutku moc nebylo.
Dnes má každý možnost, když už si nevybere z politických směrů, které na scéně jsou, založit novou stranu či hnutí a s ní kandidovat ve volbách. Voliči pak mají šanci při volbách svým hlasem podpořit právě tu stranu či hnutí, která jim nejvíc vyhovuje.

Pan Tamáš se svou Humanistickou stranou se posledních voleb v roce 2006 účastnil. V celostátním měřítku dostala tato strana 857 hlasů, tedy asi 0,016% z celkového počtu (údaje podle www.volby.cz ). Od počátku roku 2007 vede pan Tamáš nepřetržitou předvolební kampaň. I když v televizi se na záběrech z demonstrací objevují jen trasparenty Nezákladnám, tu a tam se na akcích objeví i transparent www.humanisti.cz .

Přeji panu Tamášovi, aby mu vytrvalost vydržela až do konce volebního období a aby v příštích volbách dosáhl většího úspěchu, než v těch předešlých.

Jeho stesky , že se blížíme tam, kde jsme už kdysi byli, nejsou ale rozhodně na místě.


alesnovak1@seznam.cz
Zhlédnuto 1900 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press