Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

avízo a apel - Akce Obama:

Měla jsem ten nápad, že u příležitosti návštěvy pana Obamy a zástupců tisku by mohlo být účelné vyzdobit historické budovy nápisy na prostěradlech. No - přemýšlela jsem též, co psát. Prozradit na naši elitu, co si o pozadí tohto jejich záměru myslíme, by se rovnalo vyhrožování národním odporem - a návštěva pana Obamy by jistě byla nějak technicky zrušena kvůli inteligentním novinářům - nikoliv proto, že by si národ vůbec uvědomil důsledky celé. A proto apeluji na to, aby se artefakty rozmístěné po Praze soustředily na to, jak umíme bojovat s Válkou - hlavní omyl maistramu je, že aktivisté jsou nějací pominutí a nešikovní outsideři se sebeúčelnou potřebou rebelovat za každou cenu, i tehdy, i když každý vidí, že navrhované koncepty jsou užitečně, správné a neplynou z nich žádná rizika. Chce-li Ne základnám tento postoj změnit, musí dokázat, že umí myšlenkově zvládnout problémy válek a bezpečnosti lépe, než vojenské kruhy (v rukou soukromých byznys entit). Takže žádné jednoduchosti jako no radar. Či ano, no radar, ale nad to další Taková procítěnější provolání by mohla znít: první: Nelíbí se nám plánování a provádění válek pouhými vojáky (nenchávají se ani kontrolovat) - ale nelíbí se nám ani pozadí vojenských ideologií a přístupů z rukou bussines entit. druhé: Prostudujte si , prosím, celou historii chyb, omylů a závad v americké vládní agendě Irán tak, jak ji zdokumentovala CASMII. Nepřipomíná Vám to až příliš komplot? - Irán nikdy ve své historii ¨žádnou válku nevyvolal. Další artefakt: Skutečně si myslíte, že by Iránci páchali atentáty, kdybyste je hned na počátku války neodřízli od internetové a jiné komunikace se světem? A třetí artefakt: opravdu si myslíte, že Afgánistánu (a Pákistánu) pomůžete ke klidu a míru násilím na kmenových strukturách? Třeba jsou tím, čím tam drží společnost pohromadě! Rozití všeho určitě není "vývojová pomoc" . A čtvrtý artefakt: Proč jste neřekl ke Gaze ani ň? A pátý artefakt, který jsem si musela nechat přeložit - ovšem v češtině je dynamický, zato v angličtině neurazí ani snoba:> Nahoře: Izraelci promyšleně stavějí Palestincům schody do nebe
> Obrázek: vyrovnané řady mrtvol žen dětí a mužů zabalených v hadrech
> Pod tím: Protekce izraelců v tomto konfliktu má hlubokou logiku: když
> nezabíjejí, žijí poměrně spořádaně. Zato s Palestinci se to má jako s
> Bezdomovci. Nemají šanci. A proč nemají šanci? Protože nemají zázemí. A
> proč nemají zázemí? Protože nemají šanci. A proč nemají šanci?
> Protože nemají zázemí. A proč nemají zázemí? Protože nemají šanci.
> Atd. Tolik Maslowova pyramida. Pomozte. (Není pravda, že Izraelci dosud stojí na zelené hranici z roku 1947)
Zástupcům tisku může být doručeno i s apelem, decentněji:
Dear Sir/Madam,
In order to find a speedy solution in Gaza, I am sending you an effective tool in the form of a sophisticated wit – a defence against ignorance.
On the billboard – on the top: Israelis are considerately building a stairway to Heaven.
Underneath: A picture of a row of corpses of women, children and men wrapped in shrouds.
At the bottom: The favouritism shown to Israelis in this conflict has a deep logic – if they are not killing people, they are living reasonably orderly lives. On the other hand Palestinians are like any other homeless people. They have no prospects - and why don’t they have prospects? Because they don’t have rear – and why don’t they have rear? Because they don’t have prospects – etc. So much for Maslow’s pyramid of hierarchy of needs. HELP! (It¨s absolutely not true, that Izraelis are yet standing on green line from 1947)
Podotýkám, že akce má stále smysl, i kdyby Obama nepřijel.
Zhlédnuto 1581 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press