Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Re: Argumentujme férově

Také děkuji za odpověď.

Asi jsem vás přecenil, ale vždy jsem měl z vašich článků dojem, že vám jde o to, aby jste ke konkrétní situaci zaujal konkrétní zasvěcený postoj, který je prost zbytečných k dané situaci nepodstatných niancí.

Domnívám se že si svou odpovědí děláte srandu, a nebo vám vůbec nerozumím.

Jsem tak jako vy přesvědčen o tom, že správná formulace může utvářet názor. A proto se domnívám, že české slovo, vyjadřující pojem - stanice - skutečně zastupuje v češtině například budovu sloužící k meteorologickým záchytům množství a intenzity deště, snímání rychlosti větru či měření doby slunečního osvitu v určité oblasti. Podobně je tomu i ve smyslu nástupu či výstupu lidí v určitém místě do vlaku, metra či autobusu. Všiměte si že při nástupu nebo výstupu lidí z letadla, je místo, jenž čeština běžně používá pro tuto plochu, nazýváno letiště a ne letištní stanice. (To jen tak mimochodem.) Proto se domnívám, že pokud je tento prostor, který čeština používá pro stanoviště potřebná k plnění vojenských poviností a na níž jsou umístěna pravidelná vojska v jakémkoliv počtu a to i s civilním personálem zabezpečující jejich činnost a dokonce musí být sepsány mezinárodní smlouvy o zaštítění této plochy, nemůže se jednat v češtině o slovo stanice, nýbrž základna. Protože to je základna pro život a činnost vojsk na tomto vyhrazeném území. Není to jenom místo, kde se nějaký pracovník zrovna prochází s odměrku napršené vody. Či použije li některá osoba toto místo pro změnu rychlosti svého přesunu a to z chůze na pohyb, pomocí přepravného vozidla. Jak jistě víte situace ohledně americké protiradarové základny u nás je pro spoustu lidí důležitá a proto slovo stanice či základna skutečně může utvářet názor, a pojem stanice, který by měl podle vás, naší i americké vlády zastupovat toto vysoce preferované vojenské zařízení, je skutečně pokusem o chytrý downplay.

Pokud mysleli pisatelé článku, smysl pojmu - politicky nedělitelný - ve významu použití jak pro USA tak i Rusko, je podle mého názoru skutečně nedělitelný. Nedomnívám se že by jej směli rusové, i kdyby to mechanické možnosti radaru umožňovaly, používat též ve směru na západ na kontrolu případných balistických raket směřujících na Rusko, z této světové strany. Pouze tu vznikla vekorysá a potměšilá nabídka USA, kterou samozřejmě nemůžeme mi přijmout, protože tady by náš premiér určitě neustoupil a v takovém případě by zcela jistě a dle svých neochvějných zásad, co jednou řeknu tak to taky udělám, razantně radarovou základnu USA na našem území odmítl.

Pokud budete chtít, určitě se k tomuto tématu můžete opět vyjádřit, protože je to demokratické. Mě ale připadá že jsem již oba dva svůj náhled na toto téma dostatečně vyjádřili.
Zhlédnuto 1413 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press