Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Proč Bůh dopouští přírodní katastrofy jako zemětřesení, hurikány nebo tsunami?

martin maly, 18.2.2012
Proč Bůh dopouští zemětřesení, tornado, hurikány, tajfuny, cyklóny, zosuvy půdy nebo jiné přírodní katastrofy? Je to zarmucující když přírodní katastrofy jsou často označovány jako “Boží akce” zatímco za roky, dekády nebo dokonce staletí mírumilovného počasí nikdo nedává Bohu čest. Bůh stvořil celý vesmír a zákony přírody. Většina přírodních katastrof je výsledek těchto zákonů.
Bible říká že Ježíš Kristus celou přírodu pohromadě. Mohl by nás Bůh zbavit přírodních katastrof? Samozřejmě! Zasahuje někdy Bůh do počasí? Ano, jak to vidíme i v Biblii. Bible nám ukazuje že Bůh někdy zapříčiňuje přírodní katastrofy jako soud hříchu. Je každá přírodní katastrofa Boží trest? Jistě ne!

V mnoha případech, jako Bůh nechá zlé lidi páchat zlé činy, Bůh také dovouje zemi odrazit (jako v zrcadle) následky hříchu od stvoření. Pád lidstva do hříchu měl vliv na všechno, včetně zemi kterou obýváme. Všechno stvoření je předmětem “frustrace” a “hniloby”. Hřích je základní příčina přírodních katastrof přesně jako při smrti, chorobě a strádání.

Můžeme pochopit, proč se objevují přírodní katastrofy. No nemůžeme pochopit, proč Bůh dopouští aby se objevili. Proč Bůh dovolil tsunami, aby zabila nad 225.000 lidí v Asii? Proč nechal hurikánu Katrina zničit domy tísíců lidí? Pro jednu věc: takové udalosti otřesou naši sebejistotu a přinutí nás myslet o věčnosti. Kostely jsou obvykle po přírodních pohromách plné – protože si lidé uvědomí jak křehké jsou ve skutečnosti jejich životy, a jak může být vzat život v jednom v okamžiku. Co my víme je toto: Bůh je dobrý? Mnoho úžasných zázraků se zjevilo v průběhu přírodních katastrof, které zabránily větším ztrátám na životech. Přírodní katastrofy zapříčinili aby se miliony lidí přehodnotilo svoje životní priority... Bůh může, a dělá; přináší velké dobré ze strašných tragedií.
Zhlédnuto 878 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press