Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Zbabělost nebo zdravý rozum ?

Dan Kučera, 15.11.2007
Naše tzv. "morální autorita" Václav Havel nazval před nějakou dobou občany ČR nesouhlasící s americkým radarem zbabělci, protože údajně odmítáme pomoc americkému spojenci v jeho hrdinném boji s terorismem, popřípadě s vrcholem "osy zla" Ruskem (o pohádce, kterak Irán útočí raketami na USA nemá cenu vůbec mluvit).

Není to ovšem poprvé, co se Havlův výrok zapíše do české historie smutným písmem. Havlovo tzv. "humanitární bombardování" Jugoslávie patří mezi jeho unikáty. Tohle téma si ovšem zaslouží samostaný příspěvek.

Kdo je tento pán, že si osvojuje právo lidi takto urážet ? O jeho morálce jsem ztratil již velmi dávno veškeré iluze a i díky tomu jsem se přestal na naši tzv. sametovou revoluci dívat naivními růžovými brýlemi.

Ovšem růžové brýle nemám ani nyní, abych neviděl, co se kolem plánů na instalaci americké vojenské základny s radarem u nás děje. Manipulace s veřejným míněním za ochotného přispívání hlavních českých médií dosahuje již takových rozměrů, že se to už ani nesnaží nikdo zakrývat.

Jedinou šancí lidí, kteří opravdu před 18 lety věřili, že se věci veřejné změní výrazně k lepšímu, je za tuto demokracii dál bojovat a nenechat se současnými politickými elitami zastrašit ani otrávit.
Zhlédnuto 1332 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press