Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

K dopisu studentů : Pan Havel nezradil žádné svoje ideály, žádné totiž neměl ! (1.díl)

Dan Kučera, 19.11.2007
Alespoň ne ty, o kterých mluvil před 18-ti lety. Mají tedy v otevřeném dopisu adresovaném V. Havlovi mladí studenti pravdu, jestliže Havlovi vyčítají některé jeho skutky za posledních 18 let ? Sice vnímám ve výzvě studentů dávku určité naivnosti, ale jsem moc rád, že i v dnešní době plné manipulace a mediálního vymývání mozků, se najdou mladí lidé, kteří přemýšlejí.

Kdo chce alespoň částečně pochopit, co se v těch "revolučních" letech opravdu dělo a proč, má v dnešní době možnost zpětně posbírat střípky všech těch událostí a poskládat z nich obraz, který ukáže, jak moc jsme byli naivní v našem nadšení z dosažené svobody.

Jak zpětně hodnotit Václava Havla, jakožto symbol tehdejší tzv. sametové revoluce ? V první řadě ne podle jeho slov, ale podle jeho činů. V tehdejší přelomové době bylo jeho známé motto "Pravda a láska zvítězí" sice krásné, ale dobré jen na oblbnutí mas, bez kterých by se tehdejší "revoluce" uskutečnila jen těžko. Pravda ani láska zatím nezvítězily a to i zásluhou Václava Havla (leda tak láska k mamonu).

Havel nám byl prezentován jako hrdina, který udatně a za cenu osobní oběti bojoval proti totalitnímu režimu a jeho prodloužené šikanující ruky - Státní bezpečnosti (STB). Jak tedy konal ?

Od počátku prohlašoval, že mu nejde o navrácení bývalého majetku rodiny Havlů (palác Lucerna, Barandovské terasy atd.), ovšem realita nakonec byla jiná. Již v roce 1991 požádal spolu s bratrem Ivanem o navrácení rodinného majetku vč. paláce Lucerna. O polovinu Lucerny se následně v nechutné tahanici dlouze soudil se švagrovou Dagmar. Ovšem zlatým hřebem byla finanční operace, na jejímž konci byl bohatý Václav Havel a oškubaný stát. O co šlo ?

Polovinu paláce Lucerna prodal Havel Chemapolu v čele s estébákem Junkem za 200 milionů korun. Junek si peníze na tento nákup vypůjčil v českých bankách, ale nikdy peníze nevrátil. Chemapol totiž skončil v konkurzu a banky byly později sanované z našich daní !!

Při této finanční operaci Havlovi údajně pomáhal bývalý komunistický premiér a Havlův poradce Čalfa (právní poradce Chemapolu), estébák Tošovský (Havlem dosazený bývalý guvernér ČNB) a nynější pozemkový magnát Červenka (absolvent moskevského MGIMO), který mu následně majetek spravoval.

Každého člověka samozřejmě napadne, proč to ten Junek sakra dělal ? Myslím, že odpověď se nabízí sama. Co pro firmu s pochybnou pověstí, kolem které se to jen hemží bývalými estébáky a pro firmu s výbornými kontakty v Rusku (za komunismu monopol na dovoz ruské ropy) může být lepší, než vděčný a za tuto službičku zavázaný prezident. Další otázkou ovšem je, jestli jim tuto "službičku" Havel oplatil později nebo to byla odměna za "službičku" z dřívější doby.
Zhlédnuto 1358 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press