Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Dopis z Vicenze

Dan Kučera, 22.11.2007
Našel jsem na internetu dopis, který vás určitě bude zajímat. Přeloženo z italského originálu.

Přítelkyním i Přátelům z Iniciativy Ne základnám

Drazí přátelé,
chceme Vám tímto dopisem popřát co nejvíce štěstí ve vašem boji proti zřízení nové vojenské základny USA v České republice. Žijeme ve Vicenze, městě, kde již přes padesát let stojí různá americká vojenská zařízení.
Dnes, jako Vy, se nacházíme v situaci, kdy bojujeme proti postavení ještě jedné nové základny, která by měla poskytnout přístřeší dalším dvěma tisícům vojáků 173. vzdušné brigády. Tito vojáci jsou nyní částečně rozmístění v Německu a částečně ve Vicenze.

Poprvé v našem městě se zrodilo silné lidové hnutí, složené z občanů různých politických názorů, různých původů a kultur, které spojilo NE nové základně. Zrodilo se mimořádné hnutí tisíců žen a mužů, mladých, prostě občanů.

2. prosince velká demonstrace 30000 lidí prošla ulicemi našeho města a nyní pracujeme na další, která proběhne 17. února a na kterou jste pozvaní. Bude pro nás potěšení mít vás toho dne po našem boku.

Město, ve kterém bydlíme, odmítlo projekt, který primátor a předchozí vláda Silvia Berlusconiho tajili více jak dva roky. I přes změnu vlády se situace nezměnila. Středolevicová vláda Romana Prodiho souhlasila s postavením těchto nových kasáren, která se mají stát podle plánů Bushovy vlády nejdůležitější základnou amerického pozemního vojska v Evropě. Jsme velice znepokojeni perspektivou nových útočných základen nejen v Itálii, ale po celé evropském kontinentě.

Jsme již měsíce mobilizovaní, protože si myslíme že naše země nesmí podporovat válku a jsme po vašem boku, protože váš boj je i naším bojem.

Odoláme o minutu více, než ti, kteří chtějí postavit základnu!

Ahoj!

Výbor ve Vicenze proti základně

Vicenza, 13. února
Zhlédnuto 1379 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press