Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Pane Topolánku, nač ještě radar ?

Dan Kučera, 4.12.2007
Čerstvě odtajněná studie zpravodajců USA tvrdí, že Teherán přestal na výrobě atomové bomby pracovat už před čtyřmi roky. Budete muset s barvou ven pane Topolánku, radar stejně budete chtít, protože o Irán nejde, že ?

Můžete nám u vašich "spolubojovníků" v USA zjistit, jak dlouho tuto informaci tají a lžou o pravém důvodu přítomnosti radaru ? Jestli jste to věděl, jste lhář, jestli jste to nevěděl, jste jen papouškující využitá loutka. Co je horší ?


Zpráva CNN : Demokraté ve Spojených státech vyzvali prezidenta George Bushe, aby urychleně změnil politiku vůči Íránu. Země, která leží na samém středu takzvané "osy zla", se jim náhle nejeví jako tak velký nepřítel.

A může za to čerstvě odtajněná studie zpravodajců USA, kteří tvrdí, že Teherán přestal na výrobě atomové bomby pracovat už před čtyřmi roky. Od programu, kterého se svět bojí, upustil v roce 2003 zejména kvůli mezinárodnímu dohledu a strachu ze sankcí, uvedla zpravodajská stanice CNN.

"Intenzivní tlak mezinárodního společenství na Írán a nalezení dalších způsobů, jejichž prostřednictvím by země dosáhla bezpečnosti, prestiže a svých cílů, může přispět k tomu, že současný režim nebude ani nadále vyvíjet atomové zbraně," citovala CNN ze zprávy.

Špioni dále tvrdí, že Írán nebude moci ani v následujících letech pokračovat ve výrobě jaderných zbraní, do roku 2010 nemůže mít dostatek obohaceného uranu, který na další vývoj potřebuje. Pokud by tedy režim prezidenta Ahamdínežáda o jadernou bombu usiloval, může se mu to podle zpravodajců podařit nejdříve v letech 2010 až 2015.

Bílý dům odmítá zprávu vykládat tak, že Írán již není hrozbou. Prezidentův bezpečnostní poradce Stephen Hadley prohlásil, že jde sice o dobrý signál, ale nebezpečí trvá. "Tyto odhady poskytují naději, že se problém podaří vyřešit diplomatickou cestou - bez použití síly - o což se vláda pokouší," řekl Hadley.

Zpráva tajných služeb přichází podle zpravodajské stanice CNN v okamžiku, kde prezident Bush musí čelit mnoha obviněním, že chce USA zatáhnout do konfliktu s Íránem, který mimo obviňuje ze zasahování do iráckých záležitostí.

Aktuálně.cz
Zhlédnuto 1470 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press