Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

To snad ne !

Zmíněné vystoupení Petra Pitharta v Senátu jen potvrzuje již mnohokrát řečené. Jestliže se chce Pithart zbavit jakéhosi "historického mindráku" a chce se "odvážně postavit na vlastní nohy" měl nyní možnost. Vzepřít se nyní světové velmoci neznamená vzepřít se Rusku, ale právě USA, jejíž vláda, různé nadace, thin-tanky a jiné organizace nás tlačí do něčeho, co většina národa tady nechce.

Zda Pithart lže nebo opravdu nevěří, že je radar proti Rusku, to asi nezjistíme, ale těch signálů, že je radar právě proti Rusku, již bylo tolik, že není možné, aby je neviděl.

K vyhrožování Ruska vůči ČR kvůli vstupu do NATO je důležité také připomenout, že právě USA a NATO slíbili Rusku, že se nebudou rozšiřovat směrem na východ a jaká je realita ? O smlouvách ohledně odzbrojování ani nemluvě. Rusko nebyla ta velmoc, která smlouvy nedodržovala.

Zbytek Pithartova projevu je jen ideologická omáčka s cílem vyvolávat v lidech obavy z Ruska. Pro mne Pithart není důvěryhodný politik vzhledem k jeho dlouhodobému paktování se sudetskými Němci a neustálé snaze omlouvat jejich zločiny a naopak neustále kázat, jak sudeťákům Češi ublížili.
Zhlédnuto 1927 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press