Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Mučení lidí ve jménu svobody a demokracie

Tento článek vyšel nedávno na www.zvedavec.org jako reakce na debatu, která se nedávno rozproudila na Britských listech okolo návrhu nějakého Romana Jocha, který navrhuje legalizovat mučení na „podezřelých“ z teroristických činů.

Začalo to článkem „MUDr. Roman Joch (Občanský institut): Legalizujme mučení“.
http://www.blisty.cz/2008/2/22/art39104.html

Celá debata však následně bohužel přešla do polemiky, co je již mučením a co ještě ne a nezodpověděla to nejdůležitější. Kdo a proč prosazuje a podporuje metody mučení při výslechu údajných podezřelých ? Jsou tito lidé důvěryhodní ? Nepůjdou tyto metody vyšetřování zneužít politickým systémem k vlastní obraně ?

Roman Joch svou podporou legalizace mučení zcela ignoruje v zápalu neokonzervativního boje proti terorismu presumpci neviny, nehledě na nejasnou definici, co dnes vlastně výraz „podezřelý z teroristického činu“ znamená. Obrovskou moc dávají americkému politickému systému nové zákony, podezřele rychle vzniklé po tragických událostech 9/11 v NY. S těmito zákony nemá sytém (pod hlavičkou boje proti terorismu) vůči nařčeným a podezřelým žádné povinnosti a tito naopak nemají žádná práva (zákon Patriot Act atd.).

Dokud tzv. „šlapete brázdu“ a necháváte systém na pokoji, je vše v pořádku, jste jen součástí stáda, které dělá, co po něm systém vyžaduje. Jestliže však vystrčíte hlavu z řady a systém váš čin vyhodnotí jako potenciálně nebezpečný vůči sobě samému, nic mu nebrání označit vás za teroristu a zbavit se vás jako nepohodlného.

FBI dostala pravomoce zavánějící totalitou
http://zpravy24.pantax.cz/2002/06/05.06.02.htm

FBI vnutila poskytovatelům internetových služeb monitorovací systém Carnivore
http://www.britskelisty.cz/0109/20010918m.html#12

Američané žalují poskytovatele internetových služeb, že předávají soukromá data americké vládě
http://www.blisty.cz/art/37178.html

Všechno toto americké vládě prochází díky neustále živenému strachu, mohutně podporovanému médii a odstartovanému událostmi 11. září 2001 v NY. Všechny ty neustále vyhlašované kódy (žlutý, modrý atd.) v USA po tragickém 11. září a varování o dalších možných útocích, které se samozřejmě později všechny ukázaly jako falešné, tak plnily svůj účel, tj. ochromení národa strachem.

Každý, kdo poukazuje na nesrovnalosti ve vysvětlení tehdejších tragických událostí americkou administrativou, je považován téměř za nepřítele nebo je v lepším případě obviňován z vymýšlení konspiračních teorií.


Lži bojovníků za šíření americké demokracie

Záplava podivných náhod, které možná ani náhodami nebyly a předlouhý seznam nezodpovězených otázek kladených zejména pozůstalými po obětech, přispěly ke vzniku Komise pro 11. září v americkém Kongresu. Její vyšetřování se však stalo fraškou díky členům komise (většinou dosazených americkou vládou) a díky nezodpovězením téměř všech důležitých otázek, položených pozůstalými po obětech z 11. září.

I tak se podařilo této komisi na nátlak veřejnosti, která na průběh vyšetřování také dohlížela, usvědčit čelní představitele americké vlády ze lží a mlžení. Prezident George Bush a ministr zahraničí Colin Powell mj. lhali, když tvrdili, že jejich administrativa neignorovala nebezpečí ze strany teroristické organizace Al-Káida před útoky na New York a Washington z 11. září 2001.

Bush odmítá, že před útoky na USA podcenil Al-Káidu
http://www.bbc.co.uk/czech/worldnews/story/2004/03/040324_usa_komise_0650.shtml

Při výslechu poradkyně pro otázky národní bezpečnosti Condoleezzy Riceové před komisí se totiž přišlo na existenci dokumentu, podle něhož už měsíc před útoky měla vláda informace, že Usáma bin Ládin je odhodlán zaútočit na Spojené státy. Republikáni ale odmítli tento dokument odtajnit !

Bush podle Riceové 11. září zabránit nemohl
http://www.bbc.co.uk/czech/worldnews/story/2004/04/040409_us_riceova.shtml

Tento zajímavý článek si můžete celý přečíst na uvedeném odkazu
http://www.zvedavec.org/komentare/2008/03/2488-muceni-lidi-ve-jmenu-svobody-a-demokracie.htm
Zhlédnuto 1835 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press