Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Mocek s Novákem a propaganda na diskusních serverech

Před nějakou dobou jsem na netu četl zajímavý článek "Propaganda na diskusních serverech", předkládám tu nejzajímavější část.

CITACE :
Rád bych uvedl příklad stylu argumentace a kvazilogiky některých diskutujících na internetu. Vzorec je vždy stejný, ať už se podívate na jakýkoliv server vždy najdete někoho podobného. Tito lidé jsou inteligentní a mají často velké znalosti, ale operují s fakty v duchu doublethinku kombinovaného s ignorováním otázek, na které nemají odpovědi. Oni jsou způsobem, jakým si lidi dělají vzájemně ovčáka- hlídají se navzájem, poslušní pionýři peskují své soudruhy za kritiku vlády. Stejný případ je iniciativa ANO základnám.

Narozdíl od nezaujatých lidí, kteří nemají vyhraněný názor nebo se o politiku nezajímaji, tito lidé vynakládají čas klidně i obšírně vysvětlovat a vysvětlovat jakoby za to byli skoro placeni. Což je možná normální? Tento web taky vynákladá spoustu času, aby vyvracel vládní propagandu. Ovšem kde se berou lidi, kteří neustále obhajují Bushe a jeho politiku. Málokdy najdeme někoho, kdo se vlád zastává. Běžný člověk vládě nedůvěřuje, a sice ne nutně se proti ní angažuje, ale nebude obhajovat každý Bushův krok. Někteří lidé ano.

Zpravidla jsou tito lidé odhodláni vám odporovat v každé větě už z principu. V situaci, kdy na každém webu najdete někoho takového, vzniká pak celkový dojem roztříštěnosti názorů, zamořují blogosféru propagandou a nelogickým myšlením.
KONEC CITACE

Tím, jak se zde objevují další a další bijci za radar a za tatíčka Bushe, signalizuje zvyšující se aktivitu nastrčených blogerů s blížícím se termínem poslední fáze boje za americkou základnu v Brdech.
Zhlédnuto 1726 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press