Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Reakce na komentar pana Mocka

Bořek Dočkal, 24.3.2008
Z důvodu stejného názvu, se přemazala moje první reakce na váš koemntář. Takže - druhý pokus.

Chcete arumenty? Ano, jsou spekulace že 11.9.2001 může být z dílny úzkého okruhu lidí ve vládě a je to tak neuvěřitelné? Díky tomuto něštěstí, ze dne na den, podpořila většina americké verějnosti ,, válku s terorismem" ! Dále, Bin Ládin a mnozí další teroristé byli FINANCOVÁNI a ŠKOLENI USA během Afganské války (SSSR). To snad není pravda? Že Amerika nevyhlásila válku Ira, Etě, Libyi, proč ne? Terorismus tu je, byl a bude. Kolik teroristů jste dnes potkal? Vy se nenechte vysmát! Tomu žádný radar, ani základna nezabrání. Ptáte se jak profituje? 1) vojenský průmysl 2) ropná loby 3) obnova Iráku, Afganistánu... Víte co je to Ropný vrchol? Co se těží na Blízkém východě, potažmo v bývalých republikách SSSR? S Iránem jste mě opravdu pobavil. Proč by měl na někoho útočit, vždit by byl následně vymazán z mapy světa. Boj proti terorismu vede pouze přes infiltraci jednotlivých teroristických buněk, ne přes kobercové bombardování. A těd neco k dějepisu, jsem sice mladší ale to je velice ubohý argument vůči mé osobě. 2 sv. válka USA prodává vojenský materiál do SSSR,Anglie,Francie...zárověn dodává cyklon B do německa...Stejně jako Argentina a jiné země mimo válečná bojiště, na válce neuveřitelným způsobem profitují. Co se ale nestalo, karta se obrací. Je jasné že SSSR porazí německo - strach z toho že SSSR získá mocenské postavení v celé evropě má za následek - chvíle napětí - otevření západní fronty (v době kdy je válka dávno vyhraná). Nezjištná pomoc? naivní představa. O čem se také nemluví, je to, že Českolovesko muselo po válce platit Anglii za vybavení za své bojové letce za války... Studená válka, to samé, když neochrání Evropu, zabere ji SSSR. Zdá se vám to nezjištné? To že Kuvajt musel zaplatit za svoje osvobození v roce 1991 to zajisté dle vás také poukazuje na, dobrou vůli, zásadovost a nezjištnost USA. Proč se Amerika neangažuje za demokracii v Africe (Kongo, Sahel,Siera Leone, Lyberie,Somálsko) - co z toho? Bezvýznamé státy bez surovin.
Ještě bych se rád vyjádřil k otázce náboženství - já zapřísáhlí ateista (buhudík). Islám není o nic horší než křesťanství - katolická církev je dle mého názoru nejstraší a nejskaženejší zločinecká organizace na světě.
Celosvětové zbrojení, to si z nás děláte dobrý den ne? Rusko, Čína, Indie a jiné státy se cítí ohroženy brutální vojenskou převahou USA a proto vynakládjí čím dál tím více peněz na zbrojení.Jsou k tomu nuceni, jednoduché a logické. Nezdá se vám? Co se týče čísel, ano souhlasím s vámi celá západní civilizace by se měla nad sebou zamyslet.
K čemu potom OSN je když se podle ní neřídí ani jeden z jejich pilířů.
Co se týče demokracie, jaká země zastávala a není tomu dlouho, politiku aprtheidu a přitom se nyní chvástá titulem ,, kolébka demokracie".
Tak, chtěl jste argumenty, tady jsou..věřím že je tu mnoho inteligentních lidí (ať pro nebo proti radaru) kteří o věcech rádi uvažují ze všech stran. Hezky den.

PS: Nejradši mám jahodovou a čokoládovou, nemohu se dočkat léta ,)
Zhlédnuto 1490 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press