Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Rok 1938 se opakuje!!!

Lukáš S., 3.4.2008
Jistě každý z nás dobře ví co se onoho osudného data 29.září 1938 stalo.
Ale jen pro připomenutí.
29.září 1938 se v Mnichově schází na konferenci svolanou Adolfem Hitlerem zástupci Velké Británie- Neville Chamberlain, Francie-Edouard Daladier, Itálie-Benito Mussolini a Německa- již zmiňovaný Adolf Hitler (naši zástupci byli přítomni, ale k jednání samotnému nebyli přizváni.), aby zástupce ostatních přítomných států přesvědčil o útlaku německého obyvatelstva na našem území. Tváří v tvář Hitlerovi a jeho lžím všichni uvěřili a podepsali
“dohodu“ o odstoupení Československého pohraničí Německu, Polsku,Maďarsku. A tak tato konference vešla do dějin s názvy jako: O nás bez nás, Ústupek zlu, Mnichovská zrada a další.
Náš národ byl vydán na milost a nemilost okupantům!
Ale dnes se píše rok 2008 resp. 3.dubna 2008 a Mnichov se opakuje jen v trochu změněném scénáři.
V roce 2002 naše vláda započala v tajnosti jednat s vládou USA o umístění amerického radaru v ČR, snad nás před tímto jednáním chtěla naše vláda “uchránit“, protože nejsme do této věci jako občané zasvěceni. Ale spíš bych se přikláněl k variantě, že obě vlády dobře ví, že občané jejich špinavou hru už dávno prokoukli.
Potom ovšem střípky informací o v tajnosti vedeném jednání začínají pronikat do médií, a to nenechává hrstku odvážných chladnými a v roce 2006 vzniká iniciativa NE základnám která konečně zveřejňuje a uvádí informace na pravou míru . Co asi páni politici dělali ty čtyři roky než se začíná ozývat hlas veřejnosti? Že by ututlat nebo bagatelizovat celou věc? Nebo že by přemýšleli jak přesvědčit a obelhat veřejné mínění, když už se jim nepovedl původní záměr odklepnout vše v tajnosti?
Jenže tohle všechno je teprve začátek. Začátek manipulací,lží, klamání veřejného mínění.
Vláda si najímá lobistu Klvaňu který má přesvědčovat lidi například o tom že základna má být pod hlavičkou NATO, že jsme vázáni mezinárodními úmluvami, že jsme vlastně povinni přijmout velkorysou nabídku USA která “nás“ má chránit před “teroristickou hrozbou“. Vrcholem všech těchto lží které měl pan Klvaňa tak pěkně podloženy různými animacemi, grafy,posudky, je jeho tvrzení, že jde vlastně jen o malou bezvýznamnou základnu která nemá téměř žádnou důležitost. Jenže lži pokračují a to tím, že si vláda “najímá“ média. Média placená z naší kapsy nakonec hlásají například to, že základna bude sice americká, ale my budeme mít plné vědomí co se v ní děje, nebo zase sborově mlčí o protestních akcích iniciativy NE základnám. Ale když se přece jen dostane nějaká informace o protestu do médií je zkreslená například tím, že protestní akce které se zúčastnilo 5000 lidí je nakonec protest kterého se zúčastnilo sotva pár stovek důchodců. Pořady které se mají zabývat umístěním radaru jsou jednostranné, ale když se nám přece jenom dostane nějaká alespoň trošku vyvážená diskuse je odvysílána většinou v pozdních nočních hodinách. Udělejme si tedy obrázek o “našich“ médiích.
Další co stojí za zmínku je snaha NE základnám vyvolat referendum. Jsou nasbírány velké hromady podpisů, ale vláda mlčí nebo drze odsekává, že nemáme pravomoc v této věci rozhodovat.
Pak se ale zamysleme nad slovem DEMOKRACIE. DEMOS-lid, KRATOS-moc to znamená moc lidu či vláda lidu, jenže to už dávno neplatí.
A tak přešel další rok lží a manipulací a máme tady rok 2008 a cestu našeho premiéra Mirka Topolánka do USA. Zajímavé je ovšem to, že celou tu dlouhou dobu kterou probíhají jednání říkal: „S americkou vládou pouze jednáme, takže závěry jsou zatím ukvapené“. Ale sotva nasedl do letadla řekl: „Dospěli jsme do stádia, že budeme moci uzavřít jednání během mé návštěvy Ameriky.“
Jenže opět se nic nedělo až do návštěvy Jiřího Paroubka v Moskvě. Tam se údajně dozvěděl že USA a Rusko jsou před dohodou, zároveň však Moskva říká, že by se tu neměl raději vůbec stavět. Podle těchto zpráv z médií si Rusové trošku protiřečí no ale to je už fuk.
Potom ujišťování, že vláda bude schopna ukončit jednání na summitu NATO, což se opravdu stalo 3.dubna 2008. Bylo oznámeno že ČR se dohodla s Americkou stranou.
A tak nás opět potkala zrada, jenže tato zrada je oproti roku 1938 o to horší že nás zradila hlavně vlastní vláda a vlastní média. Jenže to neznamená, že musíme sklopit hlavu a mlčet! Tím jen vyjádříme souhlas s tím co se stalo, a tak NEMLČME a NEODCHÁZEJME z iniciativy NE základnám! TEĎ JE TOTIŽ TEN PRAVÝ ČAS OZVAT SE JEŠTĚ HLASITĚJI NEŽ DŘÍVE! A VĚŘME, NEJSME V TOM SAMI!
Zhlédnuto 1387 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press