Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Pseudoargument dne

Jindřich Štoček, 2.12.2008
„Přítomnost US je snahou o eliminaci snah Ruska ovládat EU?#*^!“

Jako argument opravdu zajímavé. Rusko opravdu na rozdíl od USA má ekonomické nástroje jak ovlivňovat dění v evropě, nepotřebuje bomby ani rakety, má dostatek ekonomických nástrojů má dost surovin. Evropa je pro Rusko, stejně jako pro Čínu odbytiště. Možná, kdyby US nevěnovalo na zbraně téměř polovinu celosvětových výdajů na zbrojení, šlo by názor v titulku nebrat jako žert. Na druhém místě je Británie, pak Francie. Jsou to legitimní náklady na obranu?
Rusko zvýšilo v posledních letech své náklady z 1/15 výdajů, které mají spojené státy na 1/25. (Je pravda, že např. velitel základny poblíž „světlé“, který má pod velením asi třicet mezikontinentálních raket si přivydělává jako taxikář, tedy ruská armáda není tak nákladná, přesto balistické rakety mají zastaralé, (kolem 4000) americký „deštník“ tak bude důvodem (a již se tak děje) pro odlití velkých prostředků do zbrojního průmyslu. O ruských konstrukčně padesát let starých „topol M“ je všeobecně známo že jsou nesestřelitelné z vesmíru (a rovněž zůstanou, do výšek, ve kterých by měli operovat antirakety topoly vůbec nelétají, mají nízkou balistickou dráhu), tyto nosiče se modernizují existují nové typi. Nejkurióznější na tom je, že přes tohle mediální „bubáčení“, „Rusofilení“, „Amerikofilení“ spolu Rusko a USA velice čile obchodují. (Ve správách proběhlo, že do ameriky se chystá plynovod a např. i to že Rusko prodává do USA uran. Ale nacistickému německu, dodávali banky znepřátelených zemí prostředky a dědeček exprezidenta Bushe krom jiného i přísadu do paliva bez kterého německé letadla nemohla létat. „Válka je holt špatná pro lidi, dobrá pro business“. Faktem je, že spojené státy, vojensky dominují nejenom Evropě. Na jejich území od časů války jihu proti severu nebyl veden žádný konflikt. Nemyslím že škatulkování na „špatné“ a „hodné“ zvláště jedná-li se o velmoci je k něčemu dobré. Velmoc se chová velmocensky proto, že je to velmoc. (Je otázka nakolik v globalizovaném lze za velmoci považovat jednotlivé státy, jejich úlohu plíživě přebýrají finanční systémy)
Celosvětově se na zbraně a války vydává každoročně něco kolem 1000 000 000 000$ slovy tisíc miliard dolarů, neboli milión miliónů. Je to legitimní cena za to, abychom se mohli cítit více v ohrožení? Nebo si myslíte že více zbraní = více bezpečí?
Nadměrné zbrojení je asi nejzhoubnějším produktem stupidity, který lze krom nesmyslného převážení hmoty po planetě za účelem virtuální zvýšení „produktivity“ pozorovat. Navzdory modrosti pod které se prohýbají knihovny se chováme hůř než stádo lumíků sprintující ke skále. Nevěřte, že mocní to s námi myslí dobře. Nevěřte jim, že někde žijí lidé, kteří nám chtějí ublížit. Epidemiologická data říkají, že lidé jsou na celé planetě stejní, chtějí jen v míru a poklidu žít. Existuje pouhé mizivé promile částečných psychopatů, kterým chybí altruistické vnímání, tito nelidé sami nikoho nevraždí, společnosti působí však daleko větší škody, když rozpoutávají války, nebo prosazují své bankovní systémy. Válka je od pravěku způsob, jak udržet nějaký sociální řád. Odvrátí pozornost od vnitropolitických (dnes i globálních ekologických) problémů, pozornost od parazitů, kteří na systému profitují, navíc sjednotí vnitřně rozpolcenou elitu což rovněž přispívá k udržení systému.
Vy si možná myslíte, že když říkám „udržení systému“ znamená to, že občas se ten systém změní. Nikoli, pouze pokud to již lidé nemohou vydržet, „vzbouří se“ a systém uvedou do pro ně opět alespoň snesitelného stavu. Parazité ale vždy zůstávají, je to nekonečný boj. Pokud společnost ale přestane trestat parazity, začne se rozpadat.

Takže jak by řekl František Koukolík „Hůl do ruky!“

http://www.bbc.co.uk/czech/interview/koukolik.htm

http://www.rozhlas.cz/leonardo/anonce/_zprava/307995

http://www.rozhlas.cz/hledani/extended/?rw_query=Koukol%EDk&rw_topic%5B%5D=&rw_date_setting=period&rw_period=everything&rw_date_from=&rw_date_to=&rw_title=&rw_author=&rw_emission=&rw_keywords=&rw_sort_order=desc&rw_sort_by=no&rw_submit=Vyhledej
Zhlédnuto 1672 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press