Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Válka=východisko k udržení pokroku?

Jaroslav Vedral, 16.10.2007
Již od nepaměti lidé(..,národy,civilizace) mezi sebou vedli války, od starověkých až po tzv. ideologické války v současnosti . Asi by bylo velice naivní věřit tomu ,že v blízké budoucnosti nastane nějaký obrat k lepšímu.(Historie spíše svědčí o opaku)
Svět nikdy "spravedlivý" ke všem nebyl a nebude. Zákony přírody,o přežití, platí (i když si to možná někdo nepřeje dnes slyšet) všeobecně. A všichni se těmito zákony řídíme. Je "asi" pravda",že se západní civilizace nachází v popředí vývoje(změn). Američané (vědomi si toho,že ztrácí svoji moc i přírodní zdroje) se snaží prosazovat politiku udržení západní kultury za každou cenu.( Začíná se často místo této kultury používat slovo corporatismus. Je daleko výstižnější než globalizace,protože nastiňuje i negativní význam nového trendu vývoje.) To zn. i za cenu preventivních válek.
Máme i my přistoupit na jejich hru a podílet se na vytvoření tzv. nového řádu? (který možná bude ještě méně spravedlivější a může se zvrhnout v korporátní diktaturu)
Kapitalismus, jak je prezentován,učen a obhajován (někdy až i útokem na svobodu!) už vůbec neodpovídá realitě skutečného světa. Co bude následovat?
Budeme svědky války za nový řád nebo...
Zhlédnuto 1385 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press