Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Reakce na p. Jiřího Bezáka

Jaroslav Vedral, 30.10.2007
Velice rád budu reagovat na příspěvek p. Jiřího Bezáka.
Na začátku článku se zmiňujete,že zlehčuji body proti základně. Nevím z kterého článku jste to vyčetl,protože v článku RADARYRAKETY A DŮVODY PRO ZÁKLADNU zlehčuji body PRO základnu! (viz. www.radaryrakety.cz)
Všichni lidé chybují a proto musí být vytvořené takové procedury,aby k těmto chybám nedocházelo. U armády je to jedno z nejdůležitějších pravidel. A to u všech!(západních i východních) Strašit lidi touto možností je to samé jako bych říkal lidem:"Nejezděte autem, někdo do Vás může narazit!"
Nejsem zastáncem ani americké ani ruské společnosti. V demokratické společnosti bych měl dostávat zprávy vyvážené a ne jednostranné! V dnešní době je to přesně naopak!
Poslední reakce jsou na body, které uvádíte na konci svého příspěvku.
1. "všeobecné odzbrojení,snížení rizika 3.sv.války"-v současné společnosti to není možné;důvody jsou v rozdílnosti kultur,civilizací
2. "společně hledat nové energetické zdroje"-problém je,že zatím nové technologie a jejich využití jdou pomaleji než lidská spotřeba energie
3. "zastavit znečišťováni ovzduší a vody"-to je snad jediný bod o který se snaží
4. "zlikvidovat bídu a chudobu lidstva"-je to opravdu cíl dnešních nejmocnějších států? Co se stane pokud tyto levné zdroje(Asie,Afrika)zmizí?
5. "poprat se s nemocemi a epidemiemi"- podobná otázka; je to opravdu cíl toho dosáhnout?Snaží se o to dostatečně? Kde většinou tyto epidemie vznikají?
6. "zabezpečit vzdělání všem dětem světa"-podoné jako body 4. a 5.
V dnešní době převládají západní hodnoty kultury. Uvedu jedno indiánské přísloví,které vysvětluje chování konzumní společnosti.
"Only when the last tree is cut,only when the last river is polluted,only when the last fish is caught, only then will they realize that they cannot eat money."-Cree Indian
Zhlédnuto 1348 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press