Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: Politicko-ekonomický a promiskuitní život peněz

Vážený Františku. Nečtete pozorně. Promiskuitní jsou peníze, nikoli NBČ. Z toho tisknutí není nějaký velký zisk, jenž by bylo možno půjčovat.
Jiná záležitost jsou státní dluhy. Státní dluh můžete vynáhat skutečně jen vojenskou intervencí a zabavením zlatého pokladu (viz financování počátku II. světové války v Německu napadením Polska a ČSR). Tak se například Island nedávno v referendu rozhodl, že Britům a Holanďanům nebude splácet dluhy, které plynou z jejich vkladů před krizí.
Role NBČ je buď sledovat cíl nízké inflace nebo cíl stabilníhokurzu národní měny. To do jisté míry může dělat emisí objemu peněz. Pokud nad tento běžný provoz příjme ještě tisk peněz na úhradu nečích dluhů, tak i k tomu jsou známé kauzy. Ve 20. letech podobným podvodným způsobem Salazar zabránil krachu státního rozpočtu Portugalska. Souběžně s touto nestandardní bankovní operací byl nucen ihned na padesát let omezit občanské svobody. Ty nekryté peníze je třeba nějak někomu sebrat stůj co stůj, jinak se roztočí nekontrolovaná inflace.
Je vidět na vašem názoru, že se asi nejedná o nějaký hnusný fašistický výmysl. Že laici podobné neortodoxní nápady vytvářejí jen tak, z voleje, v dobrém úmyslu.
Zhlédnuto 1310 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press