Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Komentář k otevřenému dopisu Janu Fišerovi

Karel Procházka, 28.5.2010
Stanovisko k základnám USA prostřednictvím petice vyjádřilo 170000 lidí z Česka. Předpokládejme, že všechna moc pochází z Českého lidu a předseda vlády, jako slušný člověk, ctí tuto zásadu demokracie (demos kratos).
Kde je tedy nějaká překážka, která dovoluje státnímu podúředníkovi Bartákovi vyjadřovat se tak neslušně o základnách, raketách a jaderných zbraních?

Například 170000 výpovědí nemusí být reprezentativní vzorek lidí s aktivním volebním právem. Ve vzorku vypovídá více mužů, než žen (moje hypotéza). Ve vzorku vypovídá více obyvatel velkých měst, než středních a malých měst (moje hypotéza). Ve vzorku vypovídá více obyvatel s mízkými příjmy, než obyvatel s vyskokými příjmy (moje hypotéza). Ve vzorku vypovídá více mladších lidí, než starších lidí (moje hypotéza). Když tedy provedeme redukci těch většin, kterých je v petici více, než odpovídá podílu přislušných skupin ve struktuře obyvatel ze sčítání roku 2000, dovedu si představit, že vzorek petentů se scvrkne na cca 100 tisíc výpovědí, ale již reprezentativního výběru.

Nejistota předsedy vlády, případně dočasného ministra obrany může vzniknout, pokud reprezentativní vzorek o 100000 přepočtených dotázaných bude mezi rozmístěním cizích zbraní a nerozmístěním cizích zbraní zjištněn ve velikosti menší, než 0,16 %. Pokud bude rozdíl názorů dotázaných pro a proti třeba jen 100x větší, než tato standardní odchylka, je to tedy zneužití pravomoci veřejného činitele ve prospěch jiných elit, než demos kratos.

Samozřejmě si v tomto blogu nekladu otázku, zda ke zneužítí pravomoci má předseda vlády (případně ministr obrany), možnosti například svévolným podpisem jiného vládního prohlášení, než je názor lidu. Samozřejmě si nekladu otázku, zda při svévolném podepsání jiného názoru, než je názor lidu, má předseda vlády (případně ministr obrany) možnost účinně bránit rovnému průchodu práva každému občanu, ve prospěch nějaké nevolené elity.

Tu důležitou otázku, kterou si kladu, je: Chápe vůbec levicová elita, že přes svou jednoznačně prokázanou pravdu, na úrovni přesnosti o několik řádů vyšším, než prosazuje svou vůli pravicová vláda, přešlapuje levicová elita na místě. Neví zda cestou vlády levice je leštit přesnost výpovědi lidu o další řád výše (např. že dokud se nezeptá 8 mil. voličů ČR, Cimrnamovsky nic neudělá. Bude dál vychovávat následníky kapitalismu k nejlešímu zřízení - demokratické republice - slovem). Nebo podvodníky nerespektující demos kratos dost důrazně elita levice zablokuje v jejich každodením uživání pohodlného života?

Je to příliš odvážný krok pro katedrové žvanily? Nebo spoléhají na DSSS, ať si za levici nabijí ústa. Katedrová elita levice z rozvatu pravice chce vyjít jako třetí vzadu, který se pravicové vládě směje a sbírá na troskách státu svá nová státní privilegia?
Zhlédnuto 1348 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press