Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

náboženství (pro p. Mocka)

Myslím, že vše co jste popsal, potvrzuje jen idividualitu a odlišnost každého člověka. To, že někdo nedodržuje přesně rituály může být zároveň příznakem jak jakési náboženské ledabylosti, avšak i menší dogmatičnosti, záleží na konkrétním případu.
Náboženství může být samozřejmě útěkem od reality, vidinou v lepší svět. Může být také samozřejmě přeposláním osobní zodpovědnosti někam "dál" ("mě se neptejte, dělám jen to co mi řekl a co je tam napsaný"). Je třeba si však uvědomit kolik lidí má samo od sebe nějaké morální limity a zábrany. Moc ne. A právě těm je náboženství dává. Samozřejmě jsou lidé co je mají sami od sebe, ale těch moc není. Bible je samozřejmě základ, ale vezmeme- li v potaz, že z ní vycházejí dvě náboženství, a kolik církví a sekt z ní vychází, tak je myslím nasnadě, že existují různé názory.
Jestli má být náboženství součástí politiky, záleží dle mého názoru na typu náboženství. Velice nerad bych viděl, že křesťanství by bylo součástí politiky, ale islám bych si dovedl předstvit, jelikož je v mnoha ohledech tolerantnější a je to současně společenský systém. To samozřejmě v zemích, kde toto má tradici. Jelikož jsem vyrostl v evropských podmínkách, tak bych v takovém systému dlouhodobě žít nemohl.
Zhlédnuto 1403 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press