Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Demonstrace 15.3. a média

Kryštof Kreisinger, 16.3.2008
Musím se přiznat, že s mediální interpretací jsem v celku spokojen, dokonce jsem ji čekal daleko horší. Zvláště když se k demonstraci pokusila připojit skupinka asi 20 neonacistů, kteří byli ihned odděleni a záhy na pokyn organizátorů a za asistence policie vykázáni. Už jsem v duchu viděl reportáž v ČT: Neonacisté spolu s anarchisty, komunisty a islamisty proti radaru. Nic takového naštěstí neproběhlo. Samozřejmostí ovšem byl odhad několika stovek demonstrantů (osobně bych ve srovnání s jinými demonstracemi odhadoval 1500). Zajímavá byla reportáž o Tibetu, kde si žurnalista stěžoval jak čínská televize o událostech v Tibetu neinformuje, a když už, tak je překrucuje. Takže si asi nevidí do úst, protože v tom případě je úroveň ČT (napojení Nezákladnám na ruskou kontrarozvědku, ...) na úrovni čínské televize.
Souhlasím s názorem p. Nováka, že zájem médií je úměrný zajímavosti akce, v případě demonstrací, mírou násilí. Možná kdybychom americké velvyslanectví zapálili a po vzoru bratrů Mašínů amerického velvyslance podřezali (samozřejmě v jménu boje za svobodu), tak bychom měli větší mediální prostor. Ale to není náš styl. Výše zmíněný stav bych pochopil u komerčních televizií, ale nechápu jej u ČT, která vysílá a nevysílá informace, tak jak se jim líbí. A to nejsou jen informace týkající se radaru.
S názorem p. Čulíka na BL zásadně nesouhlasím. Tento pán vše kolem sebe kritizuje, ovšem kritiku na svou činnost dost špatně snáší (např nepříznivé recenze na jeho knihu). To pak všichni kdo ho kritizují jsou těmi, kdo ničemu nerozumí,nic nepochopí atd. Je myslím průkazné, že demonstrace nezákladnám jsou dlouhodobě nejpočetnější v ČR. Počet jejich návštěvníků bývá ve stovkách až v tisících zatímco na demonstracích všelijakých Národních Stran, Hučínovců, RadarůRaket, Dekomunizace a jiných extrémistických spolků se scházejí jednotlivci či maximálně desítkylidí.
Dále iniciativě NeZákladnám se podařilo sjednotit lidi různého smýšlení (to p. Čulík asi nepostřehl). Nejvíce mu vadí, že se mluvčí nedrží tématu. To snad mají opakovat nechceme radar, nechceme radar, ... Právě naopak tuto problematiku usazují do širších souvislostí. Nebo snad válka proti terorismu a války v Iráku a v Afgánistánu s radarem nesouvisí? Odpor proti radaru právě pramení z možného posílení země, která toto zlo páchá. To, že na demonstrace nechodí desetitísece lidí neznamená neschopnost Nezákladnám, ale že v ČR je menší potenciál lidí ochotných vyjít do ulic.
Zhlédnuto 2138 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press