Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Re: Re: 11.9.2001 a řízená demolice?

Model pístu jsem použil jen na přiblíženou...Konstrukce se řítí v důsledku poklesu vzpěrné únosnosti sloupů. To vysvětluje porušení sloupů v nižších patrech i TV záběry ze kterých je patrné, že jsou porušovány sloupy vyššími padajícími patry. Kombinace nepříznivých stavů byla naprosto výjimečná. Při absenci 60 % sloupů byl každý sloup zatížen 2,5 x více než bylo navrhováno, pokud nebudeme uvažovat zhoršující součinitel zatížení, tak bylo zatížení 1,7 x vyšší (součinitel pro nahodilé zatížení je 1,5, v USA jsou "měkčí" normy takže by přetížení sloupů vyšlo pravděpodobně ještě vyšší) než na jaké sloupy byly dimenzovány. Pokud nebudu uvažovat koeficient zhoršující pevnost oceli tak sloupy by byly schopné přenést 1,15 x vyšší zatížení než na jaké jsou dimenzovány. Pokud bych neuvažoval 5 % kvantil rozdělení pevnosti ocele, ale vzal bych střední hodnotu, tak sloupy budou schopné přenést 1,7 navrhovaného zatížení. Suma sumárum: kdyby zatížení působilo tak jak má bez všech nepředvídatelných vlivů a na stavbu se dostala kvalitnější ocel než se předpokládá, tak sloupy tak, tak vyhoví v tlaku, a to do toho není zahrnuta excentricita zatížení. K tomu uvažujme požár který snižuje únosnost sloupů. Konstrukce mohla stát i se značným porušením, ale ne za požáru. Sloupy v nižších podlažích mohly teoreticky unést tíhu všeho nad sebou (jsou na to samozřejmě dimenzovány) ale ne v pohybu.
Nevím co přesně myslíte palačinkovým efektem, ale konstrukce se zřítila v souladu s mojí hypotézou. je to podobné jako, když odstřelíte komín. Konstrukce v přenese statické zatížení (komín stojí v klidu), pak odstřelený "prstenec" přestane plnit svoji funkci, jakoby zmizí a vše nad ním se posune směrem dolů, kdyby se tato sunoucí část konstrukce nepohybovala tak ji spodní část unesene, ale jelikož se pohybuje tak zkolabují postupně všechny části pod ní. To samé se pravděpodobně stalo ve WTC a nakonec se porušily i sloupy ve spodních patrech.
Pronikající těleso letadla přeťalo tři ze čtyř vertikálních jader, takže pohyb do vyšších a nižších pater byl možný. Dokonce přežil jeden člověk který byl v podlaží do kterého letadlo narazilo, protože tímto zbylím schodištěm včas utekl.
Náraz B 52 udělal do Empire S.B. díru asi 5 x 6 m, což znamená, že při rozpětí 56, 4 m a délce 49 m šlo o náraz nesrovnatelný s WTC, jinými slovy letadlo se do WTC doslova zabořilo, ktežto Emp. s.b. spíše lízlo. Každopádně se pak našli úlomky budovy na budovách okolo stojících, takže se mohli najít i v okolí WTC.
Myslím že WTC byl jediný případ takto masivní destrukce v kombinaci se silným požárem. Pokud máme jen požár následky nemusejí být tak fatální jako v této kombinaci. Jelikož v případě WTC nebyla téměř žádná únosnostní rezerva, tak u neporušené budovy jsou svislé kce teoreticky schopny přenést cca 1, 15 x větší zatížení než na jaké jsou dimenzovány a zatížení bude pravděpodobně 0,8 x větší (takže menší) než jaké je předpokládáno. Takže nějaká rezerva tu je.
Pozn. Všechny výše uvedené údaje platí pro ocelové kce.
Zhlédnuto 2987 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press