Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Neomalenec chce tam, kde byl Masaryk

lubomir Man, 1.10.2011
V pátek 30. září otiskly noviny žebříček našich nejoblíbenějších politiků s titulkem, že čele tohoto žebříčku vystřídal dosavadního vedoucího Sobotku Jiří Dienstbier. ALE POZOR! Nejde o Přemysla Sobotku z ODS, někdejšího předsedy senátu, ale o Bohuslava Sobotku z ČSSD i předsedu této strany.. Tenhle Bohuslav Sobotka z ČSSD získal podle zjištění agentury STEM podporu 51 procent našich lidí, zatímco ten Sobotka druhý, z ODS, Přemysl, se neumístil ani mezi 28 politiky, kteří se do řebříčku ještě vešli. (Posledni v téhle osmadvacítce je ministr K. Jankovský s podporou 10 procent hlasů). ALE TEĎ, milý čtenáři, DRUHÝ POZOR! Na funkci našeho příštího prezidenta neohlásil kandidaturu onen Sobotka Bohuslav z ČSSD, kterého má rádo 51 procent našich lidí, ale onen Sobotka Přemysl, který se do přední
osmadvacítky vůbec nedostal, což znamená, že ho jako politika (A TO UŽ NEŘÍKÁM JAKO ČESKÉHO PREZIDENTA),¨nechce ani náš každý desátý občan. Demokracie znamená vládu lidu (demos = lid, kratos = moc), takže by člověk očekával, že demokratický politik, za kterého se náš pretendent na prezidentský stolec určitě považuje (a v každém případě prohlašuje), by tedy jako demokrat a především jako slušný člověk měl tyto pro sebe katastrofální poměry vzít s demokratickou odpovědností v úvahu, a pokud vidí, slyší a čte, že ho lid (demos) v takovéto zdrcující většině nechce, měl by jako demokrat ustoupit stranou a dát místo těm, kteří v demokratické soutěži uspěli lépe.
To ovšem neznáte Sobotku Přemysla. Je tady hnutí, které mě nechce? Dobrá: zničím ho tím, že se postavím do jeho čela, ať už si kdo chce co chce o demokracii brble!
Ale kdo ví. Třeba Přemyslu Sobotkovi křivdím. Možná že ho na prezidentské křeslo tlačí jeho manželka. Anebo děti? A on si jen neumí doma udělat pořádek. Ale i tak se dá říct, že demos tomuhle pánovi pod nos moc nejde,
zato do kratosu je hotový blázen. Není to zkrátka demokrat, ale krat. Jeden z tisíců, kteří se nám před očima množí jako Čapkovi mloci.
A krajina hnědne...
Zhlédnuto 972 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press