Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Lessy musí jít - je poctivý

lubomir Man, 3.12.2011
Na tomto povšechně nespravedlivém světě existuje přece jen několik spravedlností. Jednou z nich je to, že naše činy a způsob, jak uvažujeme, se věrně zapisuje do naší tváře, do našich očí, do naší mluvy, do našich hlasů i do našich pohybů, takže když je nám zhruba padesát, je průměrně zkušený člověk schopný vyčíst ze všeho shora uvedeného, co jsme zač. Když jsem poprvé viděl a slyšel mluvit čerstvě jmenovaného policejního prezidenta Lessyho, bylo mi okamžitě jasné: tohle je poctivý a čestný člověk, který bude mít velký problém se svým nadřízeným ministrem Kubicem. Oním Kubicem, který ve spolupráci s dnes už skandály proslulým ministrem vnitra Langerem zosnoval pár dní před posledními parlamentními volbami onu slavnou tiskovou konferenci, na které s velkým hřmotem konstatoval nejen že vládu (tehdy samozřejmě sociálně demokratickou) prorostl zločin, ale také, že předseda této vlády je pedofil. Vzhledem ke skutečnosti, že tento absolutně ničím podložený skandál byl zorganizován s jasným cílem ovlivnit volby, byli by oba organizátoři tohoto skandálu (Kubice a Langer), v každé normálně fungující demokracii vyhnáni ze svých funkcí a doživotně by jim byl přístup do jakékoliv poltické či veřejné funkce zapovězen. Jenže, - protože se vše událo u nás - nestalo se, Langer dál likvidoval policejní moc, a Kubice byl o pár let později za svou předchozí zásluhu o dobrý výsledek občanských demokratů v tehdejších volbách jmenován ministrem vnitra.
Ňapsal jsem v úvodu, že povšechně je tento svět nespravedlivý - a v tomto smyslu také nejspíš dopadne současně se odehrávající duel Kubice - Lessy. To znamená, že odejde ten čestný, poctivý a spravedlivý, a ten pletichářský spojenec Langerův ve funkci zůstane.
Ve vládě, kterou máme na krku, jiný výsledek snad není ani možný. Ale bude to - a to je pro nás vidoucí občany této země jediná útěcha - další krok téhle nenáviděné vlády k okraji propasti, za kterým nám konečně zmizí z očí.
Zhlédnuto 944 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press