Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Schwarzenberg jako mravní nuzák

lubomir Man, 14.7.2012
Usilovně se Karel Schwarzenberg ve spolku se svými kumpány snažil vytesat sama sebe do živé sochy hlasatele i strážce veřejné morálky, politika, pro kterého je mravnost postulátem, za kterým je třeba jít za všech okolností a za nějž je třeba obětovat všechno, včetně bohatství, kariéry a vůbec všech pozemských materiálních statků či výhod.
Byla to lež a přetvářka od samého počátku, která se ze svých pracně budovaných falešných výšin ztřítila s velkým třeskem i ostudou v pátečním večerním televizním pořadu ČT 24, po jehož skončení vstal ministr Schwarzenberg ze židle už ne jako rádoby kníže též morální, ale jako člověk morálně pochybný, před pravdou a zřejmými důkazy kličkující jako zajíc, zásadně nedemokratický, sobecký, panský, stavějící svůj zájem kariérního politika nad zájmy pravdy, všeobecné morálky a dokonce i nad zájem umně vybudovaného obrazu sebe sama jako člověka mravně příkladného. Dobrovolně a při plném vědomí spálil ministr tento svůj obraz na popel následovnými svými odpověďmi na moderátorovy otázky:
Proč věří víc Kalouskovi než policejnímu prezidentovi? Podle hierarchicky založeného a pansky uvažujícího šlechtice je to naprosto jasné. Lhát přece nemůže ÚSTAVNÍ ČINITEL, lhát může jen policajt.
Proč nemůže Kalousek nemít pravdu, resp. proč nemůže být on - a nikoliv policejní prezident - označen za lháře? Podle Schwarzenberga je odpověď opět k dispozici: Bez Kalouska nemůže strana TOP09 existovat. Bez něj by TOP09 zmizela a padla by i vláda P. Nečase (a jako ministr by zmizel i sám pan Schwarzenberg). Jsou-li ovšem věci takto příkře postaveny, dovozuje pak s děsivou logikou Schwarzenberg, není možno za lháře označit Kalouska, ale musí jím být označen ten druhý - to je policejní prezident.
Kalousek tvrdí, že vyšetřovateli kauzy nákupu letounů casa Mazánkovi nikdy neposílal esemesku, ale vyšetřovatel ji má v záznamu. Tohle je přece jasný důkaz, že Kalousek lže, není-liž pravda?
Nikoliv, odpovídá zvěstovatel mravní čistoty Schwarzenberg. Vyšetřovateli mohl do záznamu vpašovat údaj o esemesce nějaký hacker.
Nu a v tomto bodu jistě uznáš, milý čtenáři, už končí veškerá legrace a je třeba tuhle chamraď vyhnat z vlády dřív, než její mravní poselství zalehne a zpotvoří celý národ.
Zhlédnuto 1001 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press