Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Jak se v ČT dělá politika

lubomir Man, 16.8.2013
Nejdřív jsou v neděli na ČT 24 dvouhodinové Otázky Václava Moravce a hned po nich následují zhruba pětiminutové Zprávy, které přinášejí též zhuštěný obsah toho, o čem se v Otázkách V.M. jednalo. A právě tenhle zhuštěný obsah Otázek V.M., jak je zpracoval a náležitě tedy zhustil příslušný redaktor, vyvolal v posluchači, který v neděli 4. srpna sledpval obojí (tedy jak Otázky V.M., tak následující Zprávy), též otázku, tentokrát čistě osobní: Zamýšlel tento redaktor Zpráv svým výběrem podstatných faktů z přecházejejících Otázek V.M. posluchače pobavit, uvést v úžas, politicky usměrnit nebo zbláznit?
Proč ji kladu? Protože jako vždycky i tentokrát si onen redaktor jako hrozinky z vánočky vyďubal z Otázek V.M. jen to, co lahodilo jeho pravicovému politickému názoru - a všechno ostatní, které bylo tentokrát v debatě o vyhlídkách uznání vlády J. Rusnoka parlamentem v doslova drtivé převaze, velkoryse přehlédl. A tak se stalo, že v jeho podání nezazněl ve Zprávách onen daleko nejzávažnější údaj agentury SANEP o tom, že převážná většina našich lidí odmítá další pokračování vlády Jiřího Nečase bez Nečase, čili tzv. stojedničku, a téměř stejně závažný údaj o názoru taktéž většiny, že poslanci koalice odmítají předčasné volby protože se za (a) obávají ponižující porážky, a za b() nechtějí přijít o poslanecké platy a prebendy.
Toto nejdůležitější a jak se dnes říká nejrevelantnější se z poledních nedělních Zpráv posluchači ČT tedy nedozvěděli, ale zato jim bylo předloženo zjištění SANEPU o tom, že lidé ve své většině nepovažují Rusnokovu vládu za vládu úřednickou či vládu odborníků.
Laskavý čtenář si sám zhodnotí váhu uváděných údajů a sám pro sebe si též určí, které měly být zveřejněný a které naopak opomenuty, kdyby se ČT i nadále chtěla ucházet o pověst instituce ze zákona nestranné a nadstranické.
Zatím je to tam ale stále jen podle třech zásad propagandy doktora Goebbelse: nelhat, zakrývat, odvádět pozornost. Řekl bych, že redaktor Zpráv tentokrát využil posledních dvou zásad beze zbytku.
Zhlédnuto 764 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press