Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Fantastický debakl zahr. politiky naší vlády

lubomir Man, 19.3.2014
Naše vláda (jak to formuluje její zahr. ministr Zaorálek), má za to, že události na Ukrajině jsou svědectvím toho, že se Rusko uchyluje ke své své staré imperiální rozpínavosti. Ale Henry Kissinger, někdejší ministr zahraničí v Nixonově vládě, zřejmě kapánek zkušenější než Zaorálek, si to nemyslí ani v nejmenším. On si totiž myslí pravý opak. Že totiž tím, kdo se rozpíná, ale nejen rozpíná, ale chce přímo provést změnu politického systému v místech, kam se rozpíná, je Západ, jak to H. Kissinger v minulých dnech charakterizoval na stanici CCN těmito slovy: "Ukrajina je generální zkouška na to, co chce Západ provést v Moskvě."
Bác, a je to venku, a co teď, mistře na hodnocení zahraničních jevů Zaorálku, s tím? Zvlášť když to, co prohlásil Kissinger, si už delší dobu myslí velká většina našich lidí, sledujících, co se kolem Ruska děje. Zvlášť pak toho, že jak EU tak NATO nikdy nenabídly členství Rusku, třebaže jde až po Ural o stát evropský, ale doslova sprintovaly v přijímání všech státú s Ruskem sousedících. V roce 2004 přijaly obě tyto organizace Litvu, Lotyšsko, Estonsko, a v docela poslední etapě podnikaly docela bez ohledu na dosud uznávanou zásadu o nepřístojnosti vměšovat se do vnitřních záležitostí jiných zemí, divoké námluvnické nájezdy do Kyjeva (z našich politiků Kocáb, Kohout,Fülle), a slibovaly tam za vstup - zatím jen do EU (NATO bude následovat) - hory, doly. Poté se zadostiučiněním hleděly na svými sliby vyprovokované masakry mezi mocí vládní a zlanařenou opozicí i na konečně vytoužený obrat politického systému na ten svůj - prozápadní, který poté má, jak Kissinger prohlásil, dokráčet až do Moskvy a tím také až k přebohatým naftovým polím za Uralem. Protože právě tohle a nic jiného je ona závěrečná trofej, o kterou se na Ukrajině hraje.
Že tohle všechno Rusko vidí - a vidí to se zjitřenějšíma očima - než to vidíme my - a reaguje na to obranou toho, co je zatím evidentně ruské, chápe snad každý, kdo má v hlavě mozek a v srdci aspoň kousek citu. Čehož obojího se panu Zaorálkovi, coby osobě naši zahraniční politiku formulující, zřejmě hluboce nedostává.
Zhlédnuto 794 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press