Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Pospěšme do Mošnova oslavit NATO

lubomir Man, 20.9.2015
A jeho leteckou složku, která se tak skvěle proslavila při rozchvácení Jugoslávie. Vzpomínáte na šum, který jsme slýchali od 24. března 1999 do 1. května stejného roku? To v závratné výšce nad našimi hlavami směřovaly k Bělehradu, Novému Sadu a dalším tehdy ještě jugoslávským městům letecké eskadry NATO, aby tvrdolebým tehdy ještě Jugoslávcům vysvětlily, že s jejich velkou Jugoslávií je konec. Že je třeba ji rozčvrtit a rozosminkovat do co nejmenších částeček, aby tak na jedné z nich, zvané Kosovo, mohla vzniknout největší vojenská základna USA v Evropě. Bude na ní sloužit 5000 příslušníků americké armády, bude mít témě 50 heliportů, a k jejímu zřízení bude třeba - protože tehdejší jugoslávské vedení potřebu téhle základny pro NATO stále nedokázalo pochopit - zbombardovat 3 500 tehdy ještě jugoslávských továren, svrhnout do ulic jejích měst 700 000 tun třaskaých pum všeho druhu (včetně těch s ochuzeným uranem 238), a 2500 křižujících raket. Prostě udělat bengál jak o svatojánské noci, než se to konečně zdařilo a američtí hoši v khaki uniformách si osobně mohli dojít za prezidentem téhle vzpurné i málochápavé země, aby ho zatkli a následně coby válečného zločince dopravilii k soudu do Haagu. 
Přijďte tedy v co největším počtu na mošnovské letiště, abyste si v řevu leteckých motorů tehdejší slavnou ságu letectva NATO připomněli, či dokonce zde natrefili na možnost spatřit zrovna ty typy letadel, či dokonce – při trošce štěstí - zrovna ta letadla, která Jugoslávii tzv. humanitárně bombardovala. A též proto, aby ve vás ten řev ohlušil vzpomínku na skutečnost, že ty pumy a křižující rakety z těch letadel dopadaly tehdy na hlavy těch obyvatel Bělehraďu, kteří jediní na celém světě zaplnili v roce 1938 své Náměstí republiky, aby na něm protestovali proti mnichovskému diktátu nad námi, a v roce 1968 opět na stejném místě proti vstupu vojsk k nám. My jsme pak - vlastně naše tehdejší vláda - aby tuhle kromobyčejně prožívanou přízeň jugoslávských bratrů k naší zemi a lidem nějak oplatila, dala tehdejšího jara 1999  velení NATO  svůj souhlas k tomu, aby jeho letadla na své trase směrem k Jugoslávii přelétala téměřvýhradně přes náš výsostný letecký prostor.
Ale samozřejmě, tohle všechno hoďte o tomhle víkendu za hlavu a běžte se na tu leteckou přehlídku podívat. Je to opravdu balada.
Zhlédnuto 702 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press