Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

Jelena Isibajevova: Vzali nám náš sen

lubomir Man, 13.8.2016
Projev J.I. na předolympijském přijetí ruských sportovců u prezidenta Putina v Kremlu)

Vážený Vladimire Vladimiroviči, vážení sportovci,
V prvé řadě obrovský dík za tuhle podporu ze strany vaší osoby. Ona je pro nás důležitá, protože (přerušeno Leniným pláčem).…protože je to doopravdy důležité. Nyní se atletika ocitla v nejsložitější situaci, nyní nás odstranili bez důkazů, sprostě a hrubě. Přitom nedali žádnou šanci se obhájit a prosadit svoji účast na olympiádě. Samozřejmě je to urážlivé, samozřejmě je to nepříjemné. Pro každého z nás tato olympiáda byla pro někoho první a pro někoho poslední v jeho sportovní kariéře.
Přirozeně všichni přítomní sportovci šli k tomuto cíli celé čtyři roky. Nelitovali jsme se, pracovali jsme na doraz. Když se naše příprava blížila ke konci, vzali nám náš sen, sebrali nám cíl, který nás poháněl a motivoval ke každodennímu tréninku a k překonání sebe samého.
Ale to nic, jsme silní a nejsme jediní. V tomto sále sedí další, kteří nepojedou na olympiádu. Protože my platíme za chyby méně zodpovědných sportovců, těch, kteří porušili pravidla. Nyní my kvůli nim neseme kolektivní vinu.
Ve skutečnosti jsme se setkali s bezprávím, nespravedlností a svévolí určitých lidí kolem světového sportu, kteří konají, co chtějí, a vymýšlejí svá pravidla měsíc před konečným rozhodnutím.
My nevíme, co bude dál, jak se k nám budou chovat na olympiádě. Proto vám chci říct: Kamarádi, vy musíte ukázat, že jsme jednotný tým, že jsme jednotný stát. Tahle situace nás ještě více sjednotí. Vy musíte ukázat, čeho jsme dosáhli. Za sebe a za nás! Vám je to umožněno, my vám věříme. Nedovolte nikomu sebe rozhodit a potlačit. Neste hlavu tak vysoko, aby všichni v uvozovkách čistí sportovci pochopili, že narazili.
Ze srdce vám to přejeme, budeme vám fandit u televize. Věřte ve své síly, závoďte tak, aby se svět otřásl a ruská hymna stále zněla na sportovištích v Riu.
Bůh Vám pomáhej.

(S obratem k prezidentu Putinovi):
A k vám, Vladimire Vladimiroviči, mám prosbu. Jen tak, prosím, ochraňte nás před nezákonnými projevy. Vaše podpora a vaše rady jsou doopravdy velmi důležité. Protože, bohužel, dnes sportovci zůstali bez podpory.
My můžeme, my chceme, ale nás nikdo neslyší. Sami nemůžeme podniknout nic radikálního. Věříme ve vás, máme vás rádi, děkujeme za podporu. A ti, co mají prst v této aféře, musí být potrestáni.

Projev Jeleny Isibajevové z televizního záznamu a v překladu V. Kostíka, zveřejněný na www. outsidermedia.cz
Zhlédnuto 665 x
 

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press