Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

To samé v bledě modrém

Souhlasím. Skoro dvacet let po revoluci a je to tady "nemlich to samý". Volba prezidenta mohla posloužit jako malá ukázka toho, jaké poměry zde panují.
Jaký je rozdíl ve formě vládnutí? Vládnou ti, kteří jsou schopni si "zaplatit" svoje hlasy, svoji politickou podporu. A to jak na půdě parlamentní, tak v koaliční vládě. Ti, kdo se jednou dostali do sfér vrcholné politiky budou totiž poslušně salutovat jen proto, aby se ve svých korýtcích co nejdéle udrželi. A ti, kteří tahají za nitky, to samozřejmě vědí a velmi jim to vyhovuje.

Sečteno a podtrženo - totalitu komunismu nahradila totalita peněz. Slova o demokracii a svobodě nejsou víc než prázdné fráze. Kdo má prachy, ten si dovede zařídit, aby právě jeho mínění bylo prezentováno jako jediné správné, mínění odpůrců naopak bagatelizováno a zesměšňováno. Protivníky případně definovat nějakou ideologickou nálepkou - ta v v české kotlině vždycky zabrala.

Jediné východisko vidím v kompletní výměně politické garnitury, posílení prvků přímé demokracie a nastavení odměňování politické elity podle výkonu ekonomiky a v rozumné míře - tak, aby politická práce přestala být synonymem pro sumu maximálních výhod a efektivního hrabání a stala se skutečnou službou těch, kdo mají zájem o dobro této země.

UTOPIE? Ano, přiznávám, je to asi utopie. Prvotní impuls ke změně by totiž museli dát samotní občané - vyjádřením masivních protestů nespokojenosti. K tomu asi ovšem hned tak nedojde - každý si hrabe jen na svém písečku a nadává maximálně doma nebo v hospodě. Potom tedy ovšem máme vládu, kterou si zasloužíme...
Zhlédnuto 1340 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press