Centrum raketového systému jde ve stejné logice jako radar - jeho mezinárodně politické zdůvodnění kulhá...


Proč být proti raketovému centru »
Pomozte iniciativě - účet 2720320001/5500

láska není slučitelná s válečným paktováním

Ptal jste se, jaká křesťanská hodnota vylučuje radar na našem území...
Především láska k bližnímu. Všichni jsme bratři a sestry - součást jedné rodiny dětí Božích. Ježíš řekl: "Milujte se navzájem, jako jsem já miloval vás". Nebo také : "Co nechceš, aby ostatní činili tobě, to také nečiň ty jim." Současníci - farizejové a spol. zazlívali Ježíši, že neudělal žádný vojenský nebo politický převrat, který by Izrael osvobodil od nadvlády Říma a stal se tak jejich vládcem. Ježíš - Syn Boží - však neuvažuje tímto způsobem. Není omezen lidským uvažováním a pletichařením. Říká :"Má království není z tohoto světa". Ukázal nám ideál, cestu, po které máme kráčet ke spáse. A ta je postavena na lásce k Bohu a k lidem. O víc v životě nejde.

Politika zbrojení, vytváření vojenských základen a paktů - byť se vždy tváří jako obranné, nepřináší mezi národy nic dobrého. Naopak - vytváří atmosféru nedůvěry, konfrontace a tím hrozby válečného konfliktu. V konečném důsledku jde tedy ještě o porušení přikázání : "nezabiješ".

Můj soukromý názor : Každý, kdo se hlásí k Bohu a křesťanství a podporuje politiku zbrojení a základen, by se nejspíš v Ježíšově době zařadil mezi dav, který by volal : "Ukřižuj ho!"
Zhlédnuto 1529 x
 
Na tento článek reagovali

Přihlášení

Založit blog
Zapomenuté údaje

Zobrazit všechny bloggery »

Nejčtenější články

Zobrazit všechny články »

Nejčtenější recenze

Zobrazit všechny recenze »

Chcete být informováni
o aktivitách iniciativy
NE základnám?

Doporučujeme:
Neza facebook Neza youtube Neza flickr Neza twitter Neza wiki Britské listy Czech Free Press